•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare
Fagers tredelat titanium bett med kopparrulle SALLY Fagers tredelat titanium bett med kopparrulle SALLY

Fagers tredelat titanium bett med kopparrulle SALLY

1 349 kr
Storlek
Önskelista

Leveranstid 1-3 dagar
Leveranstid 1-3 dagar
 Leveranstid 1-3 dagar
.
  Fri frakt över 499 kr & fri retur
  Lägg till hemleverans för 99kr » (Klicka här)
Produktbeskrivning:

Sally har en svag böj med en anatomisk form som följer genom hästens mun. Detta innebär att tungan är alltid högre placerad än lanerna.
Därmed gör denna böj att bettet ger likvärdigt tryck på tunga och laner. Alltså varken mer eller mindre på det ena eller andra. Däremot, ett bett med högre port kan skapa tryck mot gommen men det gör inte Sally. Sally har en mycket kort mittdel. Denna mittdel är designad att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och ger inget tryck varken upp eller vid sidan av gommen.

Titan som bettet är gjort av är ett fantastiskt starkt material som inte avger metallsmak samtidgt som materialet är mycket lätt. Den blå färgen på bettet rostar inte utan behåller sitt blåa utseende. Smaken sitter istället i koppar rullen. Koppar ger en mer elektrisk smak än sweet iron. När hästen rullar tungan mot rullen ökar salivproduktionen och suget mot bettet blir bättre. Detta innebär att ryttaren får en mer stabil kontakt mot bettet. Sally kan därmed rekommenderas till hästar som släpper bettet och lätt kan hamna bakom hand.

Bettet har Lösa ringar som ger en snabbare kontakt. Då mundelen ligger löst har hästen mer frihet att välja hur bettet ska ligga i munnen. På Fager's lösa ringar har alla hålen nerslipade kanter för att minimera klämrisken.
 

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.

 
Storleksguide
Längd / Tjocklek
o 95MM / 3¾" - 10MM
o 105MM / 4¼" - 10MM
o 115MM / 4½" - 12MM
o 125MM / 5" - 14MM
o 135MM / 5¼" - 14MM
o 145MM / 5¾" - 14MM

Läs mer

Artikelnummer:
SALLY095L-9,5Produkter
Information