•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare
Horseware Rambo Micklem Multibridle Träns brun Horseware Rambo Micklem Multibridle Träns Horseware Rambo Micklem Multibridle Träns Horseware Rambo Micklem Multibridle Träns svart Horseware Rambo Micklem Multibridle Träns

Horseware Rambo Micklem Multibridle Träns

1 699 kr
Färg
Storlek
Önskelista

Leveranstid 2-4 veckor
Leveranstid 1-3 dagar
 Leveranstid 2-4 veckor
.
  Fri frakt över 499 kr & fri retur
  Lägg till hemleverans för 99kr » (Klicka här)
Produktbeskrivning:
Multibridle är ett otroligt flexibelt och användbart träns i Horsewares anatomiska och revolutionerande serie "Rambo Micklem", där anatomin är i fokus på ett helt nytt sätt. Konceptet med Micklem tränsen är att de ska förhindra tryck på känsliga punkter i hästens ansikte, till exempel vid nosrygg eller käkben. Multibridle har fått sitt namn då detta träns kan användas både med bett och som ett bettlöst alternativ, vilket gör det oerhört flexibelt och användbart i en mängd olika situationer. Rambo Micklem Multibridle kommer i färgerna brunt och svart i läder med oerhört hög kvalité! Storlekarna går från ponny upp till extra full. 
 
Skillnader mellan Rambo Micklem Multibridle och ett traditionellt träns
 
1. Placeringen av nosgrimman är högre upp än på ett traditionellt träns vilket gör att hästen slipper tryck på näsbenen, en känslig punkt. Dessutom så gör den högre placeringen av nosgrimman att man undviker tryck på nerver i området, som vid hårt tryck kan ge en obehagskänsla för hästen som i värsta fall kan uppleva att nedre delen av huvudet blir lätt avdomnat.
2. Ett breddat nackstycke med mjuk padding gör att man undviker tryck på Atlas-kotan som har känsliga utskott. 
3. Placeringen på tränsets sidostycken är något lägre än ”normalt” för att inte trycka på de utstickande käkbenen, också en öm punkt för många hästar.
4. Dessutom så gör ovan fördelar att det inte heller trycker vid kindtänderna där det annars lätt uppstår skav på den mjuka vävnaden inuti munnen.
 
Hur man passar in Rambo Micklem Multibridle
Se bilderna ovan när du läser beskrivningen.
 
1. Först fäster du bettet i bett-remmarna, knäppet ska vara vänt utåt. Därefter fästes de i sidostycket. Vid bettlöst fäster du istället käkremmen enligt bild här.
2. Viktigt när man passar in Micklem träns är att man sätter nosgrimman lite högre upp på nosryggen, optimalt är cirka 2–3 cm över mungiporna.
3. Micklem har ingen traditionell käkrem, utan en annan rem något längre ned, denna ska sitta mot huden, inte hänga löst som en käkrem.
4. Nosgrimman knäpper man framför bettet i vanlig ordning.
5. Det finns två olika längder på bett-remmar, här får man själv se vilken som passar hästens anatomi bäst, använd bilderna som stöd
 
Fördelar med Rambo Micklem Multibridle
 
Anatomiskt och trycker ej på känsliga punkter
Läder av hög kvalité
Kan användas med bett eller som bettlöst
Storlekar från Ponny till X-Full
Läs mer

Artikelnummer:
SBAB50Br-CProdukter
Information