•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Presentation av våra profilryttare

Pontus Hugosson, Fälttävlan

 

Namn: Pontus Hugosson 

Ålder: 25 (1990)

Bor: Kungsbacka, Sverige

Inriktning: Fälttävlan

Meriter: SM senior fälttävlan, Silver medalj U-21 SM, CNC*** och vinster och placeringar i CNC/CIC**, Ingick i ungdomslandslaget i fälttävlan 2011, Placeringar i Falsterbo Hunting. Ridit banhoppning med erfarenhet upp till 140 klass och dressyr MSV:C. Red ponny upp till svår klass i banhoppning.

 

 

1. Berätta lite kort om din karriär som fälttävlansryttare, samt dina ambitioner?

 

Min familj och släkt har ett förflutet inom fälttävlans sporten och med en pappa som red i senior landslaget i många år. Även fler i släkten som har varit med i sporten på ett eller annat sätt. Ändå blev steget in i fälttävlan för min del ganska sent. Men efter ha tävlat banhoppning genom min ponny och junior tid så stod det helt klart säsongen 2009 att det var fälttävlan som gällde. Hade då fyra hästar startklara och gjorde över 40st starter första säsongen, red min första CNC*** 2010 och ingick i ungdomslandslaget 2011. Har sedan dess tävlat upp till CIC**/CNC*** varje säsong med blandade resultat. Lyckades dock förra året att vinna Strömsholms Swedish Eventing tour CNC**. Under hösten 2014 var ambitionerna höga och hade förhoppningar på de närmsta säsongerna. Men Året börjar med att min tränare och mentor Björn Roswall gick bort. Björn var en väldigt viktig person i mitt liv. Inte bara som tränare utan också som vän och mentor. Med sorg och förvirring blev min tränings kvalitet och prestations förmåga försämrad. Kämpade ändå på och gjorde ett försök säsongen 2015. Men min yngre häst Cut the Cuteness blev skadad och har fått vila hela sommaren. Fick även inse att min äldre häst Carmon hade tävlat klart i de stora klasserna. Vi avslutade säsongen i augusti på Malmö City Horse Show med en härlig och bra terräng ritt. 


Efter detta började tankarna att snurra mitt huvud, har jag gjort mitt? Är min fälttävlans karriär slut? Det är de tuffa tiderna som prövar oss. Men jag är inte klar. Känner att jag bara visat en del av min kapacitet och kan inte ge mig. Jag måste dock landa och omgruppera. Jag har smalt med hästmatrial för egen satsning och driver hästverksamhet hemma på gården med mina kollegor som jag måste prioritera. Men har redan börjat skissa på vägen tillbaks till min elit satsning och drömmen om att rida stora mästerskap lever vidare!

 

2. Hur var det att vara med i Bonde söker fru?

 

Bonde söker fru var något väldigt annorlunda för mig som har gett mig många nya erfarenheter och personlig utveckling. Det har varit ett äventyr och en förhoppning på kärlek. Det har även varit roligt men absolut ingen dans på rosor. Uppståndelsen blev ju större än vad jag hade räknat med. Men försöker bara ha en enkel inställning till det hela och hoppas att dem som tittar på programmet får en spännande och rolig upplevelse.

3. Vad tycker du är fördelarna med att handla i en webshop?

 

Man sparar tid och det är praktiskt. Det är ju oftast när man är hemma man vet vad det är man behöver. Att då enkelt ta upp mobilen eller datorn och göra en beställning är väldigt smidigt. Istället för att åka till butiken och köpa saker man inte planerat och glömma allt det man behövde köpa. Så att handla på webshop är något som jag gärna gör! Handlar allt ifrån kläder till mat på internet och kommer nu även att handla min hästprylar på horseonline.se 

4. Roligaste minnet i din ryttarkarriär?

 

Mitt telefon samtal med Björn efter segern i Strömsholm. Det ger mig både tårar och skratt att tänka tillbaka på.

 

Produkter
Information