•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Golden Wings - varför är de betten så populära?

Namnet Golden Wings kommer från "vingarna" vid hästens mungipor, vilka gör bettet 100% nypfritt.

Vi på Horseonline har fått en hel del frågor angående just Golden Wings-betten från Stübben och tänkte att vi här djupdyker i varför Golden Wings är så bra och vilka hästar de kan passa.

Känslan är att de flesta har sett eller stött på de här betten innan och många av er har säkert även frågat er själva vad det är som är så speciellt med de här betten? Det finns faktiskt många anledningar att välja Golden Wings men vi ska hålla oss till tre av de största fördelarna.

Om vi börjar med det mest grundläggande, nämligen materialet. Till skillnad från klassiska rostfria material så är de här tillverkade i en kopparblandning som gör att bettet smakar sött och blir varmt fortare. Detta leder i sin tur till att hästen accepterar bettet lättare och salivproduktionen ökar.

Nästa stora del är den ergonomiska designen, alla modeller är utformade för att följa hästens anatomi och ligga så bra i munnen som möjligt. Oavsett om det är det enkla tvådelade eller det tredelade 4 i 1 bettet så har Stübben alltid det här i fokus. Ligger det inte bra i munnen så spelar det ingen roll vilket material det är i eller vilka funktioner det har i övrigt.

Den ergonomiska utformningen är ytterliagre en fördel med Golden Wings-serien.

Till sist så har vi självklart också anledningen till namnet Golden Wings, nämligen “vingarna”. Dessa gör att bettet är 100% nypfritt, det kan aldrig klämma eller nypa i hästens mungipor som vanliga bett med lösa ringar lätt gör. De gör också att bettet ligger stilla i munnen och i en korrekt position för att man som ryttare ska få bästa möjliga kontakt med hästen. 

Vi tycker att det är väldigt bra som ett första bett för unghästar då det blir en behaglig första upplevelse men passar också känsliga hästar eller hästar som lätt får skav i mungiporna. Självklart går det alldeles utmärkt att använda på andra hästar också då det är ett bett som blir väldigt behagligt för hästen.

Något mer ni undrar? Maila eller ring oss så svarar vi gärna på dina frågor!

Produkter
Information