•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Hur mäter man bett?

 
Du kanske har ett bett hemma som är perfekt i storleken men du skulle vilja prova en annan modell? Traditionellt så tar man med bettet till butiken och jämför, men med den uppsjö som finns idag så lär du hitta betydligt fler på webben och därför tänkte vi visa hur du korrekt mäter ditt bett för att veta vilken storlek du ska beställa.
 
Först och främst, bett tillverkas i längder om hela och halva storlekar. Vanligast är de halva där storlekarna skrivs 11,5, 12,5 osv. Däremot så har det kommit fler bett, särskilt raka, som finns i hela längder som 11, 12, 13 osv. Nedan ser du en bild på hur du korrekt mäter ett vanligt tvådelat bett, mellan bettringarna och med bettet ordentligt utsträckt.
 
Klassiskt tvådelat bett, mät mellan ringarna med bettet ordentligt utsträckt.
 
Vissa bett kan se lite klurigare ut som till exempel Golden Wings från Stübben. Här är det viktigt att tänka på att det vi mäter är det hästen kan ha i munnen, så vi mäter med andra ord mellan vingarna som ni ser på bilden nedan.
 
På Golden Wings betten mäter du bara delen som är i hästens mun, inte "vingarna".
 
Samma metod använder du på alla bett, du mäter delen som är i munnen, mellan ringarna på ett tränsbett, skänklarna på ett pelham och så vidare. Tänk bara på att sträcka ut alla bett så mycket det går. Nedan ser ni ett sista exempel sen är vi övertygade om att ni kommer kunna mäta vilka bett ni än hittar där hemma, annars får ni höra av er så hjälper vi gärna till!
 
Babypelham från Beris, både med lite tungfrihet och bettplattor, flytta plattorna så dom inte är i vägen och mät rakt över.
Produkter
Information