Magazine

Råull mot svullna ben, mugg & andra hudåkommor

Råull mot svullna ben, mugg & andra hudåkommor

Ull är en 100% naturlig produkt och det har länge varit känt att man effektivt kan behandla svullna ben, mugg och andra hudåkommor hos hästar (även andra djur för den delen) genom att linda med så kallad råull mot huden. Det hjälper både mot redan uppkomna problem, eller helt i förebyggande syfte för att minimera risken för skador och problem.

Vi på Horseonline rekommenderar paddar i råull, exempel från finska Woolpad, som tillverkar sina paddar med hög kvalité i lite mindre skala och med ett etiskt tänk som vi uppskattar. Där används otvättad ull, vilket är nyckeln till varför det fungerar så bra som det gör. Lanolinet som finns i ullen har fantastiska läkande egenskaper och används även en hel del av oss människor, inte minst i babyprodukter.

Här nedan ser ni ett bra exempel på hur läkningen kan se ut efter användning av Woolpad:


Behandling av mugg med Woolpad, notera att alla hästar läker olika, det är många faktorer som spelar in.

Padden lindas torr direkt på benet, värt att tänka på är att den är något porös de första gångerna den används och det rekommenderas därför att man hanterar den varsamt och täcker hela padden med lindan. Låt hästen stå lindad över natten. Lanolinet avtar efter ungefär en månads användning, varpå vi rekommenderar att byta till nya för full effekt, även om de självklart fungerar bra att använda även efter detta. Ett tips är också att klippa i mindre bitar om man skulle behöva behandla exempelvis mugg i karleden.

Woolpad hittar ni här»

 Bloggmeny
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se