•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Cavalor Digest Aid 800g

499 kr
Önskelista

Leveranstid 10-15 dagar
Leveranstid 1-3 dagar
 Leveranstid 10-15 dagar
.
  Fri frakt över 499 kr & fri retur
  Lägg till hemleverans för 99kr » (Klicka här)
Produktbeskrivning:

Cavalor Digest Aid är ett idealiskt tillskott för kolik känsliga hästar, hästar med diarré eller för att återställa hästens tarmflora exempelvis efter en antibiotikabehandling.

Digest Aid verkar genom att aktivt förbättra matsmältningen och återställer samtidigt hästens tarmflora, något som skyddar mot matsmältningsproblem på ett utmärkt sätt och på samma gång binder, fångar och inaktiverar mykotoxiner. 

Digest Aid innehåller levande jästkulturer som påverkar matsmältningen positivt och bidrar till en mer effektiv upptagning av näringsämnen från fodret. Den innehåller även kolinklorid, som har en "metionin besparande effekt" något som har en viktig roll i fettmetabolismen. Ett flertal olika örter som oregano, anis, melissa och spiskummin har lagts till för att förbättra matsmältningen och även smaken.

Dosering
Häst & ponny i lätt träning: 30 g/dag
Tävlingshästar: 45 g/dag

Rekommenderar en behandlingsperiod på minst fyra veckor, men inte längre än sex veckor då det kan få en negativ effekt på näringsupptaget.

Frågor och svar om Cavalor Digest Aid

Är det möjligt att använda Digest Aid i mer än 6-8 veckor i följd?
Digest Aid innehåller aktiva ingredienser som binder specifika mykotoxiner. Om den används under en för lång tid så kan de även vinda till vitaminer och mineraler som tillhandahålls i fodret och ett resultat av detta kan bli en brist på näringsämnen. Vi rekommenderar därför inte ett längre användande än rekommenderat under “dosering”.

Hjälper Digest Aid för hästar som lätt får diarré av stress?
Ja, det har en positiv effekt på hästar som får den typen av besvär relaterat till stress.

När ska jag vara orolig att hästen blir uttorkad på grund av diarré?
Se alltid till att hästen har fri tillgång till vatten, även när det är en mildare form. Om mild diarré pågår i mer än tre dagar bör du kontakta veterinär, vid svårare fall bör du alltid kontakta veterinär direkt.

 

Sammansättning Digest Aid
Vete, inaktiverad jäst, ört mix.
Analytiska beståndsdelar
Råaska 33%
Råprotein 11%
Råfett 5,6%
Fiber 3,7%
Metionin 1,5%
Natrium 0,5%
Läs mer

Artikelnummer:
82198008Produkter
Information