Andning & luftvägar - tillskott till häst och ponny

Precis som vi människor kan även hästar lida av luftvägsproblem eller känsliga luftvägar som lätt blir irriterade av till exempel damm och pollen. Faktum är att luftvägsproblem är en av de vanligaste sjukdomarna hos hästar och det hänger ofta samman med ett försämrat immunförsvar. Här hittar du fodertillskott som bidrar till att hålla hästens luftvägar hälsosamma och understödja en god andning.
Läs mer

Näringsrika örter och eteriska oljor

Naturliga örter och eteriska oljor hjälper bland annat till att rengöra och öppna upp hästens luftvägar och hålla bakterier och sjukdomsvållande organismer borta. Örter och eteriska oljor behövs också för att hålla bronkialslemmet tillräckligt lättflytande så att lungorna kan hållas fria från svampar och bakterier. En artrik örtflora i grovfodret som innehåller mycket örter bidrar till ett starkt immunförsvar. Om grovfodret innehåller mer sparsamma mängder med olika örter så får hästen inte i sig lika mycket av de viktiga spårämnena och eteriska oljorna som bidrar till att hålla immunförsvaret starkt. Här hittar du produkter av hög kvalitet både som kan förebygga nedsatt lungfunktion och hjälpa till att understödja god hälsa i hästens luftvägssystem.

Förebygg luftvägsproblem hos häst

Luftvägsproblem som hosta, besvärad andning eller näsflöde kan vara tecken på att hästen saknar eller får i sig för lite av viktiga örter i sitt grovfoder. Då kan det vara en god idé att ge tillskott som exempelvis innehåller örter eller andra ämnen som främjar luftvägarnas hälsa. Exempel på slemlösande örter som hjälper till att öppna upp luftvägarna är kamomill, pepparmynta, anis, kummin, timjan och fänkål. Det är vanliga ingredienser i tillskott som främjar luftvägarna för både häst och människa. Även rödbeta är något som har blivit väldigt populärt för hästar, men detta används också flitigt av idrottare. Rödbeta stimulerar kroppens syreupptagningsförmåga och sägs påskynda återhämtning och öka uthålligheten.

Slemlösande för häst som hostar

Hästar kan också ha vanliga förkylningar, hosta och slembildningar och då kan det vara bra att ge något som dämpar detta. Här hittar du tillskott som hjälper till att öppna upp de övre luftvägarna i syfte att förbättra andningen hos hästen. Detta hjälper bra mot till exempel hosta som är orsakad av irritation.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Cavalor Eclipse Biofarmab Horslyx Leovet NAF Unika
Visa produkter
Artikel 1-9 av 9
Easy Breathing 1L
10
449 kr 499 kr
Respirator Boost
fr. 369 kr
Rödbeta 650g
10
Eclipse Biofarmab
269 kr 299 kr
Seasonaze 1.62kg
999 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se