Fodertillskott för hästens hud och päls

Det är viktigt att hålla hästens hud och hårrem frisk för att den ska fungera optimalt med sina skyddande funktioner. När hästens behov av vitaminer, mineraler och antioxidanter inte helt kan täckas av grovfodret kan vi behöva lägga till olika tillskott för olika ändamål. Behovet kan variera vid olika tidpunkter under året, som till exempel vid pälssättning och pälsfällning då det kan uppstå ett ökat behov av vissa näringsämnen. Här hittar du tillskott som främjar god kvalitet på hästens hårrem, hud och päls.
Läs mer

Förebygg mugg och eksem med fodertillskott

Skydda hästens hud mot säsongsbetonade hudpåfrestningar som till exempel mugg och eksem med hjälp av fodertillskott. Under höst och vinter utsätts hästen ofta för våta och leriga förhållanden, vilket kan riskera att mugg uppstår. Under den varma årstiden kan en del hästar få problem med kliande insekter och eksem. Då finns det bra tillskott som tillför rikligt med antioxidanter och andra viktiga ämnen för att förebygga eller åtgärda problemen.

Hästens päls och hår

För att hålla hästens päls frisk och sund är det viktigt att se till att dess näringsmässiga behov tillgodoses. Med hjälp av fodertillskott med vitaminer och nyttiga antioxidanter kan du se till att din häst håller en frisk och hälsosam hårrem. Hästen bildar till exempel B-vitamin själv om den har en fungerande grovtarm, men ibland kan behovet vara större och inte tillgodoses fullt ut av hästen själv. Ofta kan man få ett ökat behov i samband med energikrävande aktiviteter som pälsfällning eller hård fysisk träning.

Hästens olika hårtyper och funktioner

Hästens olika hårtyper har viktiga uppgifter och funktioner, bland annat att skydda huden och hålla den frisk. Man kan dela in hästens hårbeklädnad i fyra olika hårtyper:

  • Täckhår, som utgör den största delen av kroppens hårbeklädnad. Oftast kallar vi täckhåret för hästens päls.
  • Skyddshår utgörs av man, svans och hovskägg.
  • Känselhår är de lite längre hårstråna som hästen har kring ögon och näsborrar.
  • Ullhår är en härligt ullig päls som skyddar extra mot kyla. Föl har ullhår och även äldre hästar i kallt klimat kan få ullhår.

Hästens hud har viktiga funktioner

Den fungerar exempelvis som ett reglage för hästens värme- och vätskebalans och den skyddar de inre organen i hästens kropp. Det är naturligtvis en fördel med en sund och frisk hud för att den ska fungera optimalt. I hudens yttre lager sitter känselorgan som är programmerade att reagera för tryck, beröring, smärta och temperatur. I underhuden finns bindväv och muskler, som till exempel gör så att huden rycker till eller rör sig när en fluga landar på hästen.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Eclipse Biofarmab Foran Horslyx NAF
Visa produkter
Artikel 1-21 av 21
Slicksten Mini Original 650g
15
101 kr 119 kr
Linfröolja 5L
10
Eclipse Biofarmab
422 kr 469 kr
Kiselgur Forte 0.5kg
10
Eclipse Biofarmab
152 kr 169 kr
B-vitaminer
fr. 169 kr
Omega Olja 2.5L
299 kr
ProFeet
NAF
fr. 569 kr
B-vitamin Total
10
Eclipse Biofarmab
fr. 152 kr fr. 169 kr
Slicksten Mini Mobility Balancer 650g
15
101 kr 119 kr
Linfröolja 2.5L
10
Eclipse Biofarmab
296 kr 329 kr
B-Feeder Flytande
10
Eclipse Biofarmab
fr. 134 kr fr. 149 kr
Metazone 1L
839 kr
Linfröolja 1L
10
Eclipse Biofarmab
134 kr 149 kr
Slicksten Mini Mint Balancer 650g
15
101 kr 119 kr
Shy Feeder B-vitamin
fr. 179 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se