Lädervård

Läder är ett material som används ofta i produkter som används i stallet, till exempel träns och sadlar. Läder är ett starkt, hållbart och mångsidigt material, men det behöver regelbunden vård för att hålla sig i bra skick. Genom att ta hand om lädret på rätt sätt kan du få längre livslängd på dina produkter och samtidigt behålla deras skönhet och komfort.
Läs mer

Läderbalsam och lädertvål

Det finns olika typer av lädervårdsprodukter som kan hjälpa dig att ta hand om dina läderprodukter. En vanlig typ av produkt är läderbalsam, som används för att återfukta och skydda lädret. Läderbalsam kan hjälpa till att förebygga sprickor och hårdhet i lädret, samtidigt som det ger lädret en glansig finish. En annan typ av produkt är lädertvål, som används för att rengöra lädret från smuts, damm och fett. Lädertvål finns i både flytande och fast form, och är vanligtvis anpassade för att användas på olika typer av läder, även syntetiskt läder. Det är viktigt att välja en lädertvål som är lämplig för det specifika lädret du vill rengöra, eftersom vissa produkter kan skada lädret eller färga av sig på det.

Färgad skokräm och läderpolish

En tredje typ av lädervårdsprodukt är färgad skokräm och läderpolish. Färgade produkter används för att återställa färgen på lädret efter att det har bleknat eller skadats. Dessa finns i olika färger och nyanser, så du kan välja den som passar bäst till det läder du vill förbättra. Det är viktigt att välja en läderfärg som är lämplig för det specifika lädret du vill måla, eftersom vissa produkter kan skada lädret eller inte hålla färgen på riktigt. För att ta hand om lädret på rätt sätt är det viktigt att följa rekommendationerna på förpackningen för de olika lädervårdsprodukterna. Det är också bra att följa några allmänna råd när det gäller lädervård.

Allmäna råd

För det första är det viktigt att hålla lädret torrt. Läder har en tendens att mögla om det blir blött, så se till att torka av lädret ordentligt om det blir vått. Det kan också vara bra att använda en läderimpregnering för att skydda lädret mot vatten och fukt.

För det andra är det viktigt att rengöra lädret regelbundet. Smuts, damm och fett kan skada lädret på lång sikt, så se till att rengöra lädret med en lämplig lädertvål regelbundet. Var noga med att torka av lädret ordentligt efter rengöringen, så att det inte blir blött.

För det tredje är det viktigt att återfukta lädret. Läder har en tendens att bli torrt och sprött om det inte får tillräckligt med fukt. Använd ett läderbalsam för att återfukta lädret och förebygga sprickor och hårdhet. Återigen, var noga med att torka av lädret ordentligt efter att du har använt balsam, så att det inte blir blött.

Slutligen är det viktigt att skydda lädret mot solen och värmen. Långvarig utsättning för sol och värme kan skada lädret, så se till att förvara läderprodukterna på ett svalt och skyddat ställe när de inte används, här är exempelvis sadelkammaren ett perfekt ställe.

Sammanfattning

  • Läder behöver regelbunden vård för att hålla sig i bra skick
  • Det finns olika lädervårdsprodukter, inklusive läderbalsam, läderrensare och färgade produkter
  • Håll lädret torrt, rengör det regelbundet, återfukta det och skydda det mot solen och värmen
  • Genom att ta hand om lädret kan du få längre livslängd på produkterna och behålla deras skönhet och komfort
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
2GO Absorbine Azzezo BR Carr & Day & Martin Cavalor Dyon Eclipse Biofarmab Effol Fiebing Hansbo Sport Horse Guard K9 Kentucky Leovet NAF Parlanti Passion Prestige Stübben Veredus
Visa produkter
Artikel 1-32 av 68
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se