Klippmaskin och trimmer till häst

När du ska välja klippmaskin till din häst finns det några saker att fundera över för att hitta maskinen som passar dina behov bäst. Ska du klippa en häst eller flera och hur ofta? Har du många hästar eller riktigt tjocka pälsar kan det vara bra att prioritera en kraftfull maskin.
Läs mer
Är hästen känslig och kanske inte alls gillar att bli klippt eller är rädd för sladden så kan en batteridriven maskin vara ett bra alternativ. Oavsett så är det bra att ha god tid på dig inför en klippning, ha tålamod och låt hästen vänja sig under lugna former. Vi har också riktigt bra trimmers som är lätta och smidiga när du ska komma åt på mindre ställen.

Välj klippmaskin efter behov

Horseonline har många års samlad erfarenhet av hästar och vi väljer ut vårt sortiment med omsorg. Vi jobbar med kända varumärken som tillhandahåller klippmaskiner av hög kvalitet, framtagna av ryttare för ryttare. Alla klippmaskiner som vi erbjuder ger ett jämnt och fint resultat. Förutom att välja mellan sladd eller sladdlös klippmaskin så finns det ytterligare ett par saker som kan skilja sig lite åt mellan klippmaskinerna på marknaden idag:

  • Motoreffekten. Maskiner med sladd har generellt en lite högre motoreffekt än batteridrivna och kan därmed klippa mer på kortare tid. En kraftfullare maskin är oftast en bra idé om man ska klippa fler hästar eller riktigt tjocka pälsar.
  • Ljudet. Generellt så är de batteridrivna maskinerna oftast lite tystare. Om det är viktigt att ha en tystgående maskin så bör du undersöka och jämföra olika maskiners dB. Maskiner som räknas som tystgående brukar ligga på ungefär 65-70 dB. Andra maskiner kan ha en dB på runt 80-85.
  • Ergonomi. Behöver du en maskin som är ergonomisk utformad, som till exempel har ett avsmalnande handtag eller lätt vikt? Maskiner som räknas som lätta brukar väga strax under ett kilo.

Tillbehör till klippmaskiner

Optimera livslängden på din klippmaskin genom att underhålla den på rätt sätt, olja in och byt skären vid behov. Här hittar du tillbehör som olja och extraskär till de klippmaskiner vi säljer.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Aesculap Clipster Horse Guard Lister Premiere WAHL
Visa produkter
Artikel 1-27 av 27
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se