Coolertäcke - svalkande täcken till häst & ponny

Coolertäcke är en typ av funktionstäcke vars främsta syfte är att transportera bort fukt och svett från hästens kropp. Detta bidrar till att hålla hästen torr och bekväm efter ett ansträngande träningspass, där hästen har svettats mycket, eller efter en dusch. coolertäcken benämns ibland även som transporttäcke eftersom de lämpar sig väl även för detta ändamål.
Läs mer

Välj coolertäcke utefter användningsområde

Även om coolertäcken i grunden har en tydlig funktion, så kan användningsområden variera och det kan därför vara bra att tänka igenom vad täcket främst ska användas till för att se till att du köper just rätt typ av täcke. Här kommer några skillnader som är bra att känna till:

  • Material – Merparten av coolertäckena är tänkta att användas i varmare väder och är därför mycket tunna. Det finns dock variationer med tunt fodrad insida, exempelvis i borstad polyester som skapar små luftfickor. På andra sidan skalan finns också modeller med tyg över ryggen, med mesh eller liknande längs sidorna för att hålla flugor och insekter borta under sommaren.
  • Kryssgjordar – En del täcken har det och andra inte, kryssgjordar är en fördel om hästen rör sig fritt, exempelvis i boxen, då det sitter bättre på plats. Många coolertäcken kommer däremot helt utan och är då främst tänkta att användas i transport, vid promenad, eller i stallgången. Flertalet modeller har även avtagbara kryssgjordar, något som kombinerar funktionerna ovan.
  • Hals – Normalt är det inte hals på coolertäcken, men en del modeller har detta och lämpar sig särskilt bra att använda för att hästen ska torka efter dusch i något svalare väder, eller i kombination med ett mer värmande funktionstäcke.

Ovan är viktiga detaljer, men i grunden är det självklart viktigt att man väljer ett täcke som sitter bra på hästen, har en hög funktion när det gäller att transportera fukt samt att man anpassar användandet av coolertäcke utefter säsong och temperatur.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Bucas Eskadron HKM Horse Guard Horseware Kentucky
Storlek
105 115 120 125 130 135 140 145 150 155 160 165 170 95 Large Medium Small X-Large XX-Large
Färg
Beige Blå Grå Grön Gul Röd Svart
Visa produkter
Artikel 1-24 av 24
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se