Salvor & Liniment

Liniment är en vätska som masseras in på hudytan och som oftast innehåller aktiva ingredienser som är avsedda att lindra värk och ömhet.
Läs mer

Kylande eller värmande liniment

Det finns två olika typer av liniment: kylande eller värmande. Kylande liniment innehåller oftast mentol eller kamfer, som ger en kylande känsla när det masseras in på huden. Dessa används oftast för att lindra trötta och ömma muskler, eftersom den kylande effekten kan dämpa inflammation och lindra smärta. 

Värmande liniment innehåller oftast capsaicin eller eteriska oljor som kan ge en värmande känsla när det masseras in på huden. Dessa används i de flesta fall för att öka blodcirkulationen och lindra muskelstelhet och värk. Värmande liniment kan också hjälpa till att öka rörligheten och elasticiteten i leder och muskler. Det är viktigt att notera att värmande liniment inte ska användas på skadade eller inflammerade områden, eftersom den värmande effekten kan förvärra inflammationen.

Liniment med arnika

Arnika är en växt som används som en aktiv ingrediens i vissa liniment och salvor. Arnika har antiinflammatoriska egenskaper och kan därför hjälpa till att lindra värk och ömhet i muskler och leder. Arnika kan också hjälpa till att lindra blåmärken och svullnad. Arnika är dock starkt och ska därför användas med försiktighet. Det rekommenderas att man testar en liten mängd på en mindre yta av huden först, för att se om man är känslig mot växten. 

Rådfråga veterinär

Det är viktigt att komma ihåg att liniment inte ersätter professionell vård eller behandling av skador och sjukdomar. Om din häst har en skada eller sjukdom som kräver behandling bör du alltid rådfråga en veterinär för att få hjälp att välja rätt typ av liniment för den specifika behandlingen. Kylande liniment kan vara bra för att lindra trötta och ömma muskler, medan värmande liniment kan vara bra för att öka blodcirkulationen och lindra muskelstelhet. Det är också viktigt att följa instruktionerna på förpackningen noga och att använda linimentet på rätt sätt. Massera in linimentet långsamt och jämnt på det område som ska behandlas, men undvik att massera på sår eller skadade områden. Liniment kan också vara bra att använda före och efter fysisk aktivitet, för att hjälpa till att förebygga skador och öka rörligheten.

Sammanfattningsvis kan liniment vara en bra komplementär behandling för att lindra värk och ömhet hos hästar. Kylande liniment innehåller oftast mentol eller kamfer och används för att lindra trötta och ömma muskler, medan värmande liniment innehåller capsaicin eller eteriska oljor och används för att öka blodcirkulationen och lindra muskelstelhet. Arnika är en växt med antiinflammatoriska egenskaper som också kan användas i liniment och salvor, men det är viktigt att vara försiktig och testa en liten mängd först för att se om man är känslig mot växten. Det är också viktigt att följa instruktionerna på förpackningen noga och att inte använda linimentet på sår eller skadade områden.

Fem fördelar med liniment för häst

  • Liniment finns i kylande och värmande varianter, med olika aktiva ingredienser som påverkar huden på olika sätt
  • Kylande liniment innehåller ofta mentol eller kamfer och används för att lindra trötta och ömma muskler samt dämpa inflammation
  • Värmande liniment innehåller ofta capsaicin eller eteriska oljor och används för att öka blodcirkulationen och lindra muskelstelhet och värk
  • Arnika är en växt som används i vissa liniment och salvor och har antiinflammatoriska egenskaper som kan lindra värk och ömhet i muskler och leder samt lindra blåmärken och svullnad
  • Liniment är en komplementär behandling och bör användas med försiktighet och följa instruktionerna på förpackningen noga. Rådfråga alltid en veterinär vid skador eller sjukdomar hos hästar


Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Arnika Kyllera Liniment
Varumärke
BR Cavalor Eclipse Biofarmab Leovet NAF Trikem Veredus
Visa produkter
Artikel 1-21 av 21
Radital Arnica Gel 1000 ml
10
134 kr 149 kr
Radital Competition Gel 1000 ml
10
206 kr 229 kr
Radital Ice Gel 1000 ml
10
161 kr 179 kr
Kyllera Swede Clay
10
Eclipse Biofarmab
fr. 179 kr fr. 199 kr
Djävulsklo Gel 0.5L
10
Eclipse Biofarmab
179 kr 199 kr
Liniment Blue
10
Eclipse Biofarmab
fr. 71 kr fr. 79 kr
Radital Liniment
10
fr. 71 kr fr. 79 kr
Radital Liniment Gel
10
fr. 107 kr fr. 119 kr
Radital Kyl Gel
15
fr. 101 kr fr. 119 kr
Arnika Gel 1L
10
Eclipse Biofarmab
161 kr 179 kr
Arnika Gel 0.5L
10
Eclipse Biofarmab
89 kr 99 kr
Ice Cool Gel 1L
199 kr
Liniment Arnika Flytande
10
Eclipse Biofarmab
fr. 116 kr fr. 129 kr
Cool Clay 2.5kg
10
503 kr 559 kr
Arnika Gel 2.7L
10
Eclipse Biofarmab
422 kr 469 kr
FreeBute gel, 200 ml
299 kr
Kyllera Cooling Clay 3,5kg
10
521 kr 579 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se