Vinterridstövlar

Ridstövlar är för många en vital del av ridutrustningen. Men under vinterhalvåret lider också många av avdomnade, frusna tår som gör sig extra påminda vid avstigning. Ett par vanliga ridstövlar isolerar inte tillräckligt mycket värme vid riktigt kalla temperaturer och då kan vinterridstövlar vara ett bra komplement i ryttargarderoben!

Läs mer

Fodrade ridstövlar för maximal komfort i vinter

Vinterridstövlarna hjälper dig inte bara att stabilisera skänkeln och bidra till en bättre sits, de eliminerar också skav och klämskador från sadel och stigläder, precis som vilka ridstövlar som helst. Utöver dessa egenskaper säkerställer dock fodrade ridstövlar att du också håller dig varm och slipper ha ont – specifikt kanske vid det kritiska momentet när du ska hoppa av hästen, som vi alla känner igen.

Komplettera dina vinterridstövlar för bästa resultat

Då kylan tränger sig på är det givetvis inte bara fötterna som kyls ned. För bästa resultat och maximalt skydd mot väder och vind kan du till exempel komplettera dina vinterridstövlar med varma, fodrade vinterridbyxor, en mysig ridkappa och tjocka ridhandskar.

Eftersom fodrade vintertridstövlar är något bredare, klumpigare och lite mer otympliga än vanliga ridstövlar, kan vissa känna viss oro för risken att fastna i stigbyglarna vid ett eventuellt avfall. Om detta är något du oroar dig över kan du även komplettera din utrustning med säkra stigbyglar som har breda plattor och antingen en helt öppen sida, eller en öppningsbar sådan. Säkerhetsstigbyglar finns i en mängd olika utföranden, med allt från klassiska gummiband eller nyare, innovativa lösningar som bland annat Freejump erbjuder.

Varma thermoridstövlar för barn, junior och vuxen

Riktigt varma vinterridstövlar underlättar för både barn och junior såväl som vuxen dam och herr. En thermoridstövel säkerställer att du håller dig varm och torr under hela ridturen. Önskar du samma effekt i stallet och vid markarbete rekommenderar vi att du även investerar i fodrade ridskor, då dina vinterridstövlar enbart bör användas på hästryggen för bästa hållbarhet.

Hos oss finner du ett handplockat sortiment av varmt fodrade vinterridstövlar av hög kvalitet, från kända varumärken så som Mountain Horse och Jacson. Precis som andra stövlar så kommer också en thermoridstövel med till exempel extra vidd, för tjockare vader, olika färger – där de vanligaste är svart och brun, med och utan snörning för olika användningsområden och många andra utföranden, för att du ska kunna hitta de bästa vinterridstövlarna för dig.

Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Ariat Equipage HKM Jacson Mountain Horse Wobbi
Storlek
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Svart
Dam/Barn/Herr
Barn Dam Herr Unisex
Visa produkter
Artikel 1-32 av 33
Vinterridstövlar Veganza Winter Svart
15
1699 kr 1999 kr
Vinterridstövlar Active Winter High Rider Svart
15
1529 kr 1799 kr
Vinterridstövlar Snowy River Brun
15
2549 kr 2999 kr
Vinterridstövlar Snowy River Svart
15
2549 kr 2999 kr
Vinterridstövlar Arctica Svart
15
1699 kr 1999 kr
Vinterridstövlar Jr Active Winter Young Svart
15
1274 kr 1499 kr
Vinterridstövlar Jr Veganza Winter Young Svart
15
1529 kr 1799 kr
Vinterstövlar Vermont Medelhög Svart
15
1699 kr 1999 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se