Ridkappor

Vid årets kyligare hälft är det viktigt att ha bra anpassade kläder som håller dig varm under dina många timmar spenderade ute i stallet och på hästryggen. En lång ridkappa är speciellt framtagen för att inte bara hålla en stor del av din kropp skyddad mot vind, nederbörd och kyla, utan också för att underlätta ditt arbete med hjälp av innovativa och praktiska funktioner.

Läs mer

En lång kappa anpassad speciellt för ridning

Till skillnad från en ridjacka av kortare modell så håller en ridkappa eller ridrock en så stor del som möjligt av din kropp varm och torr. Vilken kappa som helst kan dock inte användas oproblematiskt på hästryggen, det är därför viktigt att du väljer en kappa för ridning. Ridkappan, även kallad ridparkas, har öppningsbara sidor eller en slits på baksidan, ofta försedda med dragkedjor eller knappar, som ska underlätta för dig vid på- och avstigning. Vissa har ett ridsprund på baksidan med med ett innertyg som vecklar ut sig likt ett ländtäcke, för att öka komforten och inte släppa igenom kyla i onödan. Ridkappor har allt som oftast också en tvåvägsdragkedja framtill, som gör att du med lätthet kan öppna den nedtill när du sitter i sadeln, för att sedan stänga den helt när du är i stallet.

Ridkappa för barn och junior såväl som dam och herr

En ridkappa lämpar sig för alla som spenderar mycket tid i stallet och i sadeln. Både små barn och juniorer likaväl som vuxen dam och herr tar fördel av en lång ridjacka när vädret inte är på sin bästa sida. Speciellt under vintern, då extrem kyla kan förekomma i vårt avlånga land, är en ridkappa att föredra för vem som helst. Även under höstens ruskiga dagar, då himlen öppnar upp sig, kan en något tunnare, vattentät ridrock vara till stor hjälp. Det finns ju inga dåliga väder – bara dåliga kläder, som man brukar säga. Så låt inget stoppa dig från att göra det du gillar mest. Vid sämre väderförhållanden kan du komplettera din ridkappa med exempelvis ett par fodrade vinterridstövlar, varma ridhandskar och mysiga vinterridbyxor.

Ridkappans multifunktion som lång stalljacka

Trots namnet ridkappa, som insinuerar att kappan enbart är till för ridning, är den givetvis också ämnad att användas som stallkappa. Förutom de många funktionerna framtagna för att du ska ha rörelsefrihet och skydd i sadeln, har en ridkappa också många funktioner framtagna för att underlätta arbetet från marken. En lång stalljacka har såklart primärt samma syfte som ridkappan – att skydda en så stor del av din kropp som möjligt, mot både kyla och väta. Men ytterligare fördelar har den till exempel vid longering eller när du leder hästen till och från hagen. De flesta ridkappor är försedda med reflexer för att öka din synlighet i mörkret. De har också ofta många rymliga fickor som gör det lätt att förvara mobil, handskar eller varför inte en hand pellets till belöning. Hos oss hittar du ridkappor från kända varumärken som Mountain Horse och Equipage, och såklart storfavoriten Ridkappa Mary från Jacson.

Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Cavalleria Toscana Equipage HKM Jacson Mountain Horse Uhip
Storlek
116 120 128 130 140 146 150 152 158 160 164 170 175 34 36 38 40 42 44 46 48 Large Medium Small X-Large X-Small XX-Large XX-Small XXX-Large
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Gul Lila Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 53
Regnkappa Mindy Svart
Mountain Horse
999 kr
Jacka Mary Marinblå
1899 kr
Regnkappa Jr Drops Svart
Mountain Horse
799 kr
Jacka Mary Brun
1899 kr
Lång Ridkappa Quinn Svart
2499 kr
Ridkappa Daisy Parka Beige
1499 kr
Ridparkas Belted Svart
20
Cavalleria Toscana
4799 kr 5999 kr
Regnkappa Peggy Gul
25
749 kr 999 kr
Jacka Mary Svart
1899 kr
Fodrad Regnkappa Spirit Svart
1299 kr
Ridparkas Alicia Svart
Mountain Horse
1799 kr
Ridparkas Alicia Grå
Mountain Horse
1799 kr
Ridparkas Alicia Marinblå
1799 kr
Ridkappa Candice Marinblå
1899 kr
Ridparkas Gaia Marinblå
949 kr
Ridkappa Candice Svart
1899 kr
Ridkappa Candice Brun
1899 kr
Regnkappa Jr Drops Rosa
Mountain Horse
799 kr
Regnkappa Mindy Vit
Mountain Horse
999 kr
Ridkappa Flash Parka Silver
1299 kr
Ridkappa Barn/Junior Irma Svart
1499 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se