Pelhamdelta, bettskivor, ringar och fler bett-tillbehör

En del bett behöver kompletteras med tillbehör för att fungera, som till exempel gagbettet, och ibland vill man ha ett extra komplement som kan fylla en funktion, som till exempel pelhamdelta. Här hittar du våra tillbehör och komplement till bett. Vi har bettskivor, delta för pelham och sidostycken till gagbett.
Läs mer

Bettskivor och pelhamdelta som komplement

Många trender kommer och går inom ridsporten men bettskivor är en tidlös klassiker som består. Användning av bettskivor ger en mjuk anläggningsyta och motverkar att bettet nyper i hästens mungipor. Våra bettskivor finns i många olika färger.
Pelhamdelta är praktiskt att använda som tillbehör till pelhambettet om man vill slippa rida med dubbla tyglar. Pelhamdelta finns i olika varianter men den gemensamma och huvudsakliga funktionen är att deltan kopplas samman med tygeln och fungerar som en förgrening från tygeln och ut till de två bettringarna. Där fäster man den ena i den stora ringen och den andra i den lilla eller nedre ringen på hävstången. Det finns justerbara deltan där du kan ställa in längden för att få olika effekt på hävstången kontra den vanliga bettringen.

Sidostycken för gagbett

För att kunna använda ett gagbett behöver man speciella sidostycken, dessa kallas även för gagstraps. Den övre delen är utformad som ett vanligt sidostycke med ett spänne som du fäster i nackstycket. Resterande del på sidostycken för gagbett är lite annorlunda än ett vanligt sidostycke då det är utformat för att kunna löpa lodrätt genom gagbettet. Materialet på “strapsen” är ofta nylon som är slitstarkt och glider bra genom bettringen.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Acavallo Beris Bombers Dyon Horse Guard Metalab Protector
Storlek
Cob Full OneSize Ponny
Färg
Blå Brun Grön Gul Lila Orange Rosa Röd Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 41
Logga in