Vintertäcken till häst och ponny

När kyla, regn, snö och blåst härskar under vinterhalvåret är det bra att skydda sin häst med ett passande utetäcke eller vintertäcke. Vintertäcken för hästar finns i många utföranden och varierande tjocklekar så du ska kunna hitta det optimala för klimatet där du bor.
Läs mer
Vintertäckets viktigaste funktion är att hålla hästen torr och varm om ryggen. Hos oss på Horseonline hittar du ett brett utbud av kvalitetstäcken från kända varumärken. Läs vidare för mer detaljerad information kring vintertäcken.

Hästtäcken från 100-400g

Våra vintertäcken och utomhustäcken finns i varierande tjocklekar, allt från 0-400 gram fyllning vilket ger din häst ett komplett skydd beroende på väderlek. Generellt så använder man tjockare täcken i de norra delarna av landet där det är kallare. Men utöver antal minusgrader är det också bra att ta hänsyn till exempelvis blåst och nederbörd som kan göra det nödvändigt med tjockare täcke och framförallt vattentätt. Är din häst mycket rörlig i hagen så kan den bli varm i sitt täcke, se då till att ha ett täcke som andas och det bör gärna också vara slitstarkt, det vill säga ha en hög Denier och gärna ripstop som är en bra funktion för slitstyrka.

Hästtäcken med löstagbara liners

Vi har också täcken med löstagbara innertäcken, så kallade liners, som gör det otroligt smidigt att byta och variera tjocklek efter säsong. Löstagbara liners underlättar också vid tvätt då du endast tvättar innertäcket och kan låta skalet behålla sin ursprungliga impregnering längre.

Vintertäcke med hals

Generellt sett så är inte halsen så känslig för kyla, men har du en klippt eller känslig häst kan det vara bra att skydda även halsen vid ruskväder. Täcken med hals kan också vara bra vid kraftig nederbörd, då det skyddar mot att snö/vatten rinner längs med halsen och ner på bogen innanför täcket, som det kan göra om man har ett täcke utan hals. Man upplever att täcket läcker in vatten. Har du då ett täcke med hals så undviker du detta och hästen håller sig torr längre.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Bucas Horseware Kentucky Kingsland QHP
Storlek
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 155 160 165 55 60 65 70 75 80 85 90 95
Färg
Blå Brun Flerfärgad Grå Grön Röd Svart
Visa produkter
Artikel 1-32 av 34
Utetäcke Amigo Bravo 12 100g Brun
30
1189 kr 1699 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se