Skydda hästen med flughuva och flugspray

När sommaren kommer i all sin prakt kommer även flugorna, myggen och bromsarna. Som om dessa inte vore irriterande nog för oss människor, innebär det också lidande för våra älskade hästar under de varma sommarmånaderna.
Läs mer
Men det finns hjälp att få, med bra skydd som flughuvor och flugspray kan vi eliminera mycket lidande och skapa en lugnare och mer trivsam miljö för hästen på sommaren. Här hittar du flughuvor och effektiva flugspray för att hålla flugorna och myggen borta.

Flughuvor och flugmasker

Vi har flertalet flughuvor i olika storlekar och utformningar. Produkter med zebramönster är populära inom alla typer av flugskydd för hästar och återfinns här på flughuva och flugmask. Mönstret har enligt undersökningar visat sig förvirra och desorientera flugorna vilket gör det svårare för dom att landa och sätta sig på ytan. Vi erbjuder flughuvor som du enkelt knäpper fast under käken, utformade i lätta material som ventilerar luften optimalt.

Flugskydd med nos och öron

Inom flugskydd för hästar finns varianter både med nosskydd och öronskydd. Är din häst känslig mot solen så rekommenderar vi flugskydd av mer täckande variant med skydd mot uv-strålning. Mulen är ofta ett utsatt område som kan utsättas för solbränna. Kolla efter modeller med nosdel som går ner över mulen. De flesta varianter har också skydd för öronen.

Flugspray och fluggel

Komplettera dina flugskydd med flugspray så har du gett din häst bra förutsättningar för att klara kampen mot de obehagliga insekterna. Vi har både spray och gel som smörjs på känsliga områden eller för att det är smidigt att använda på hästar som inte gillar sprayflaskan. Gemensamt för många flugspray är att de innehåller citronella som är ett naturligt och giftfritt skydd mot framförallt mygg.

Tips! Har din häst mycket pannlugg? Kolla efter en variant med ett hål eller där du kan göra ett hål för att dra igenom pannluggen så hästen slipper svettas med pannluggen tryckandes mot pannan.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Flughuvor Flugmedel & Sommarprodukter Flugpannband Täcken
Varumärke
Absorbine Bucas Cavalor Covalliero Effol Equiline Eskadron Hansbo Sport HKM Horse Guard Horseware K9 Kentucky NAF QHP Shires Trikem Vegebom Willab
Storlek
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 155 160 165 170 75 85 95 Cob Full Large Liten ponny Medium Ponny Shetland Small X-full X-Large X-Small XX-full XX-Large XX-Small XXX-Small
Färg
Beige Blå Brun Flerfärgad Grå Grön Gul Lila Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 100
Ryktsten HG Svart
Horse Guard
39 kr
Flugmask Slim Fit Svart
fr. 499 kr
Kniv för flugägg HG
Horse Guard
49 kr
Mio Flugtäcke Beige
649 kr
Amigo Flyrider Ridtäcke Neongul
30
734 kr 1049 kr
Flugpannband Läder Brun
229 kr
Mygg & Fästing Flugmedel
fr. 119 kr
Superbra Hästsalva Grön
fr. 189 kr
NAF Off Citronella Wash
fr. 139 kr
Logga in