Dressyrschabrak

I dressyren är ekipagets helhetsintryck viktigt. En klassisk, elegant look i kombination med en spänstig och samlad häst med mycket schvung och näst intill osynliga hjälper från ryttarens sida, är ett lyckat resultat. Ett dressyrschabrak är en av ingredienserna för att uppnå denna sofistikerade känsla.

Läs mer

Snygga dressyrschabrak för träning och tävling

Ett dressyrschabrak, med sin karakteristiska, rektangulära form, som är väl anpassat för dressyrsadelns längre kappor, är det optimala valet för dig som utövar denna disciplin. Förutom att schabraket har uppgifter som att motverka att sadeln glider, bidra med stötdämpning och avleda fukt, ska det också framför allt skydda din fina dressyrsadel från att ta skada. Det har dock också en annan viktig uppgift – att agera som en snygg accessoar på hästen.

Hos oss finner du ett brett utbud av dressyrschabrak i en mängd olika utföranden. Oavsett om du vill ha ett traditionsenligt, vitt dressyrschabrak för tävling, ett stilrent svart dressyrschabrak för träning eller färgglada dressyrschabrak i förslagsvis rosa eller rött till vardags, så kan du vara säker på att vi har något som passar dina önskemål. Vårt sortiment är handplockat, från välkända varumärken som bland annat Back on Track, Cavalleria Toscana och Equiline, för att du med lätthet ska kunna hitta det bästa dressyrschabraket för dig.

Matcha ditt schabrak – dressyr på nästa nivå

Att se proper ut ingår i dressyren. På tävlingsbanan ska du som ryttare använda tävlingskavaj, en skjorta eller tävlingstopp med hög krage, ridbyxor, ridstövlar och givetvis en säker ridhjälm. Men även hästens utrustning har regleringar, både vad gäller utseende och inverkan på hästen. I reglementet kan man dock läsa att schabrak inte är obligatoriskt alls. Det är alltså tillåtet att rida utan schabrak på dressyrtävling. Eftersom dressyrschabraket dels skyddar sadeln, som är en dyr investering, och dels tar utseendet till helt annan nivå, speciellt när det matchas tillsammans med dina ridkläder eller övrig hästutrustning så som till exempel en huva, är det däremot ytterst ovanligt att se ekipage utan schabrak.

Bästa dressyrschabraken för häst och ponny

De bästa dressyrschabraken, för både häst och ponny, är tillverkade i material som är fuktavvisande och snabbtorkande, så att svetten inte stängs inne vid användning. Tyget behöver andas, precis som dina träningskläder gör när du motionerar. Ett bra schabrak ska dessutom ha bra hållbarhet och varken nötas ut efter en kort tids användning eller tappa färg och form efter tvätt. Det ska också erbjuda mycket mankfrihet för att undvika skav och tryck mot manken, som är ett av hästens känsligaste partier. Dressyrschabraket du väljer ska därmed vara formsytt, men gärna också vara av hög kvalité, för att säkerställa att det inte viker sig och lägger sig mot manken till slut ändå, vilket ett billigare material lätt kan göra. I vårt sortiment hittar du enbart dressyrschabrak från de bästa varumärkena på marknaden, däribland Eskadron, populära Hansbo Sport och allas favorit, Kingsland.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Back on Track Catago Cavalleria Toscana Covalliero Equiline Eskadron Hansbo Sport HKM Horse Guard Horseware Kentucky Kingsland Lamicell Protector QHP
Storlek
Cob Full Ponny X-full
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Gul Guld Lila Orange Rosa Roséguld Röd Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 113
Dressyrschabrak Isabell Svart
67
199 kr 599 kr
Dressyrschabrak Club Mörkgrå/Orange
64
179 kr 499 kr
Dressyrschabrak Club Svart/Grå
64
179 kr 499 kr
Dressyrschabrak Club Marinblå/Blå/Gul
64
179 kr 499 kr
Dressyrschabrak Club Marinblå/Brun
64
179 kr 499 kr
Dressyrschabrak Club Svart/Guld
64
179 kr 499 kr
Dressyrschabrak Club Marinblå/Guld
64
179 kr 499 kr
Dressyrschabrak Venus Vit
30
461 kr 659 kr
Dressyrschabrak Geometric Quilted Svart
20
959 kr 1199 kr
Dressyrschabrak Venus Rosa
30
461 kr 659 kr
Dressyrschabrak Crystal Fashion Marinblå
30
fr. 300 kr fr. 429 kr
Dressyrschabrak Air Svart/Guld
20
Cavalleria Toscana
1079 kr 1349 kr
Dressyrschabrak Salvina Marinblå
32
229 kr 339 kr
Logga in