Benpaddar, Ridpaddar & Bandageunderlägg

Skillnaden på en ridpad kontra en padd som är avsedd att använda i stall och box är generellt sett rätt stor och fyller väldigt olika funktioner. Gemensamt för alla benpaddar är däremot att de lindas på hästens ben med olika typer av lindor, vanligast är fleece eller stallindor, den senare med mer smutsavvisande egenskaper.
Läs mer
Benpaddar är ett samlingsbegrepp för olika typer av paddar som flitigt används av ryttare och hästskötare för att på bästa sätt ta hand om hästen både före, under och efter träningspassen.

Ridpaddar - funktionalitet i rörelse

En pad för ridning ska stötta benet på ett bra sätt och här är också andasegenskaperna mycket viktiga för att undvika att sena och kota blir för varma under passet. Det är också viktigt att de släpper igenom fukt på ett bra sätt då de används i rörelse och hästen ofta svettas, särskilt under sommarhalvåret. En bra ridpad motverkar också att man nyper senan vid lindning och är för många att föredra framför kombilindor utan pad, något som är mer lämpad för lite mer erfarna ryttare eller hästskötare.

Bandageunderlägg & stallpaddar

Stallpaddar ska i de allra flesta fall verka värmande och är ofta betydligt tjockare. Även dessa behöver andas, men här är det också viktigt att de reflekterar benens värme på ett bra sätt för att vidga blodkärlen och förbättra cirkulationen. Stallpaddar används ofta med lindor anpassade för box, vilket innebär att de är lätt elastiska och i ett blankare material för att inte strö ska fastna så lätt.

Bandageunderlägg är ett begrepp som ofta används när det kommer till benpaddar och syftar främst till paddar som används i stallet. Stallpaddar är mer generellt för återhämtning och förebyggande arbete medan bandageunderlägg kan användas rent medicinskt för att stötta eller skydda skador på hästens ben. Begreppen går däremot lite ihop idag och även bandageunderlägg kan idag syfta till olika typer av paddar att använda i boxen.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Back on Track Equiline Eskadron Kentucky Kingsland Lami-Cell
Storlek
Large Medium OneSize Small X-Large
Färg
Blå Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-14 av 14
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se