Magazine

Bra tips när du ska köpa ridbyxor

Bra tips när du ska köpa ridbyxor

För att få ut det mesta av ridturen eller träningspasset så är val av ridbyxor A och O, både när det gäller säsongsanpassning med härligt varmfodrade byxor på vintern eller tunna svalkande på sommaren. Även materialval är viktigt samt om man ska gå med klassiska ridbyxor eller nyare typer av ridleggings eller ridtights.
Välj rätt skoning på ridbyxorna

Välj rätt skoning på ridbyxorna

Vilken typ av skoning ska jag välja till ridbyxorna? När vi pratar om skoning så är det två saker som man tittar på. Det första är skoningens placering - helskodda eller knäskodda, det andra är vilket material som skoningen är tillverkat av. Typ av skoning gäller för både klassiska ridbyxor, såväl som ridleggings och ridtights, men de senare två kommer egentligen bara i ett material.
Så sköter du dina Kentuckyprodukter på bästa sätt

Så sköter du dina Kentuckyprodukter på bästa sätt

Traditionellt sätt så har man alltid använt vad man kan kalla för ”äkta” material inom ridsporten, där läder, fårskinn och liknande har utgjort en stomme i materialval när man tillverkar utrusning av olika slag. På senare år har däremot användandet av konstgjorda material ökat rejält. Större medvetenhet, minskad benägenhet att använda animaliska produkter och framför allt ett stort lyft i kvalité på de produkter som tillverkas i artificiella material, ett skifte Kentucky Horsewear har drivit ordentligt inom ridsporten.
Hur designar jag min egen Samshield hjälm?

Hur designar jag min egen Samshield hjälm?

Hjälmarna från Samshield är både säkra och snygga, det är ett märke vi ser ökar kraftigt i Sverige, och en viktig del i det Samshield erbjuder är just möjligheten att anpassa hjälmen precis så som du vill ha den. Självklart finns det ett antal riktigt snygga standardmodeller, som till exempel Miss Shield eller Shadowmatt som har ett mer ”plain” utförande, men för dig som vill ha det lilla extra och göra din hjälm till något som sticker ut eller matchar din identitet så är verkligen en egendesignad Samshield-hjälm något för dig.
Välj rätt storlek på Kep-hjälmen

Välj rätt storlek på Kep-hjälmen

En av de absolut hetaste tillverkarna av ridhjälmar just nu är Italienska Kep. Vi har ett högt intresse på både webben och på mässorna och tycker själva att de är otroligt snygga samtidigt som de är bland de absolut säkraste du kan köpa. Frågorna vi får handlar oftast om hur man passar in en Kep-hjälm och väljer rätt storlek, det ska vi försöka förklara för er nu.
Råull mot svullna ben, mugg & andra hudåkommor

Råull mot svullna ben, mugg & andra hudåkommor

Ull är en 100% naturlig produkt och det har länge varit känt att man effektivt kan behandla svullna ben, mugg och andra hudåkommor hos hästar (även andra djur för den delen) genom att linda med så kallad råull mot huden. Det hjälper både mot redan uppkomna problem, eller helt i förebyggande syfte för att minimera risken för skador och problem.
Vad är International Helmet Awareness Day (IHAD)?

Vad är International Helmet Awareness Day (IHAD)?

2010 arrangerade Riders4Helmets sitt första nationella event i USA med syfte att utbilda ryttare kring fördelarna med att bära en välanpassad, säker ochcertifierad hjälm. Eventet tog in över 300 USA-baserade återförsäljare och åtta tillverkare. De samlades för att bättre kunna utbilda sina kunder kring ridhjälmar och vikten av att bära en bra hjälm.Sedan dess har Riders4Helmets utökat eventet internationellt och fick 2017 stöd av 16 hjälmtillverkare och hundratals återförsäljare i 19 länder.
Hur mäter man bett?

Hur mäter man bett?

Du kanske har ett bett hemma som är perfekt i storleken men du skulle vilja prova en annan modell? Traditionellt så tar man med bettet till butiken och jämför, men med den uppsjö som finns idag så lär du hitta betydligt fler på webben och därför tänkte vi visa hur du korrekt mäter ditt bett för att veta vilken storlek du ska beställa.
 Bloggmeny
ARTIKEL 1-10 11.1 2  Nästa »  | Visa alla 
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se