Magazine

Välj rätt storlek på Kep-hjälmen

Välj rätt storlek på Kep-hjälmen

En av de absolut hetaste tillverkarna av ridhjälmar just nu är Italienska Kep. Vi har ett högt intresse på både webben och på mässorna och tycker själva att de är otroligt snygga samtidigt som de är bland de absolut säkraste du kan köpa. Frågorna vi får handlar oftast om hur man passar in en Kep-hjälm och väljer rätt storlek, det ska vi försöka förklara för er nu.


När det gäller storlekar så kan man börja med själva hjälmen. Den kommer alltid i två storlekar: Medium för hjälmstorlek 51-58 och Large för 59-62. Vi brukar inte skriva ut M eller L på hjälmarna utan du väljer helt enkelt din hjälmstorlek så skickar vi rätt skal för att göra det enkelt. Till skalet behöver du också en innerpad vilket alltid är inkluderat när du köper en Kep-hjälm hos Horseonline. Innerpaden är själva fodret som gör hjälmen bekväm att ha på huvudet, det är också detta som avgör den faktiska hjälmstorleken, till exempel storlek 56. Den kommer dessutom i två olika former, rund eller oval. Den vanligaste är rund, men ibland så behöver man ett ovalt foder och det är den valmöjligheten som gör att nästan alla kan hitta en Kep-hjälm som sitter perfekt!

När du beställer din hjälm från Horseonline så väljer du den variant och storlek du vill ha, vet du inte om du har rund eller oval så ska du ta rund. Skulle det sedan visa sig att du behöver en större/mindre eller byta till oval så skickar vi bara en ny pad och du får en förfrankerad returpåse till den paden du har hemma. Innerpaddarna är enkla att ta ur och går att tvätta i maskin i 30 grader.

Till sist när du har din hjälm och pad hemma och ska prova den så ska du känna efter så att hjälmen ligger emot runt hela huvudet, det ska inte vara några “hål”. Känn med fingrarna, om du märker att du får in fingrarna på sidan om huvudet men den ligger an bra fram och bak så är det ett tecken på att du behöver byta form till oval om det är en rund du provar eller tvärtom. Hjälmen ska ligga an runt om men inte klämma, Kep har sitt 5-punktsfäste för hakbandet som gör att hjälmen inte kommer glida fram eller vicka om det är spänt ordentligt. Så för att sammanfatta, den ska ligga an bekvämt runt hela huvudet utan att trycka hårt någonstans.

PS. Det lilla Kep-märket mitt på grillen kan du flytta upp/ner för att slå på/av ventilationen i hjälmen (gäller alla modeller utom Smart & Fast).

Se allt från KEP

Se alla våra ridhjälmar

 Bloggmeny
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se