Fodertillskott häst

Här har vi samlat hela vårt utbud inom fodertillskott, vitaminer och mineraler för häst. Vi har både kompletta sammansättningar av mineralfoder som innehåller både makro- och mikromineraler med korrekta kvoter samt enskilda tillskott om man behöver extra av något.
Läs mer

Idag finns mycket kunskap kring vilka mineraler, vitaminer och andra tillskott som är viktiga för hästen. Den enskilda individens behov beror på många olika faktorer som till exempel daglig motion och arbetsbelastning, ålder, digivning eller dräktighet och naturligtvis även beroende på hur grovfodrets värden ser ut. Man utgår alltid från ett analyserat grovfoder som hästen bör få så mycket som möjligt av. Grovfodret får sedan kompletteras med tillskott efter behov. Idag vet vi till exempel att markerna i Sverige generellt är fattiga på selen, varför detta i stort sett alltid kompletteras upp med ett bra och korrekt sammansatt mineralfoder.

Mineraler och tillskott i olika former för olika hästar

Utbudet av fodertillskott är stort på marknaden idag och det kan kännas svårt att välja, men det viktigaste är att din häst får i sig de mineraler och vitaminer som den har behov av. Sedan kommer dom i lite olika utföranden och från olika tillverkare och där får man prova sig fram vilket som passar ens häst bäst. En del hästar är kräsna och kanske inte gillar något i mineralerna till exempel och hästarna är ju mästare på att sortera bort det dom inte gillar. Mineraler i pelletsform är exempel på sådant som en del kräsna hästar brukar sortera bort och lämna. Då kan man prova mineraler i pulverform istället som blandas in ordentligt i fodret och inte går att sortera bort lika lätt. Ett mineralfoder i pulverform är också mer koncentrerat och det räcker att konsumera en mindre mängd för att få samma värden som motsvarande i ett pelleterat, som ofta är kombinerat med smaksättare av olika slag.

Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Andning & Luftvägar Hovar Hud & Päls Immunförsvar Leder Lugnande Mage & Matsmältning Muskler Prestation Saltstenar & Slickstenar Vitaminer & Mineraler
Varumärke
Back on Track Bizzy Horse Cavalor Eclipse Biofarmab Foran Horse Guard Horslyx Källquist Equestrian Leovet Likit NAF QHP Trikem Unika
Visa produkter
Artikel 1-32 av 172
Magic Pulver
fr. 439 kr
Thiamin
Eclipse Biofarmab
fr. 599 kr
Magnesium
Trikem
fr. 109 kr
Loppfrö Äppelsmak 5kg
Eclipse Biofarmab
639 kr
BioMagnesium 1.5kg
Eclipse Biofarmab
329 kr
Respirator Boost
fr. 369 kr
Nyponpellets EKO 1.5kg
Back on Track
229 kr
Munkpeppar
Eclipse Biofarmab
fr. 119 kr
Nyponpulver Finmalet EKO
Back on Track
fr. 229 kr
Hyaluron 100
Trikem
fr. 429 kr
Djävulsklo Pulver 600g
Eclipse Biofarmab
359 kr
Easy Breathing 1L
499 kr
Oestress Pulver
fr. 539 kr
Oestress Flytande
fr. 459 kr
Saltsten Himalaya Rund HG 1,5kg
10
35 kr 39 kr
Hoofbuilder
15
Eclipse Biofarmab
fr. 271 kr fr. 319 kr
B-vitamin Flytande
fr. 139 kr
GastriAid
NAF
fr. 659 kr
BioMineral Total
Eclipse Biofarmab
fr. 199 kr
Kiselgur Forte 0.5kg
Eclipse Biofarmab
169 kr
Saltsten Himalaya Rund 3kg
10
80 kr 89 kr
Selo E
Eclipse Biofarmab
fr. 349 kr
Elektrolyt 1,5 kg
209 kr
Seasonaze 1.62kg
999 kr
PRO Superflex
fr. 599 kr
Devils Relief
fr. 419 kr
Superflex Pulver
fr. 429 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se