Pannband till träns för häst & ponny

De allra flesta träns använder sig av ett pannband för stabilitet, som i sitt enklaste utförande är i läder, ton i ton med tränset. Däremot kan man av många anledningar vilja byta ut pannbandet mot något mer spännande.
Läs mer
I de flesta fall är det nog ändå en ren utseendefråga, där pannband med glitter, Swarovskistenar eller pärlor ger en väldigt elegant utseende och lyfter tränset en nivå till, även om ett stilrent pannband i läder inte är att förringa. Det kan också finnas ett värde då alla hästar har olika anatomi, där ett längre eller kortare än det som ingår ibland kan behövas för att få den perfekta passformen.

Viktigt att tänka på vid köp av pannband

Det går mer och mer åt att träns ska vara anatomiskt anpassade och det har gjort att många tränstillverkare börjat tillverka träns med breda nackstycken, något som i sin tur gör att pannband tillverkade för ”klassiska” nackstycken, vilka är något smalare, inte kommer passa på på sådana träns. Här finns självklart olika alternativ, vissa är utformade för att användas på denna typ av anatomiska träns, medan andra är anpassade för att användas mer på klassiska. Titta därför gärna en extra gång på tränset det ska sitta på så att pannbandet du köper passar.

Olika utsmyckningar och färgval

Generellt så kan man säga att det finns två grundfärger, även om det självklart finns undantag, och dessa är svart och brunt tillverkat i läder eller artificiellt läder. Svart är något enklare att matcha, medan brunt kan kräva att man tittar lite noggrannare på nyansen för att få till rätt matchning mot tränset som det ska sitta på. Kan man välja ett pannband från samma tillverkare som tränset så ökar förstås chansen att det blir rätt, annars är de som tillverkar pannband ofta duktiga på att få till nyanser som går ihop med många träns. Till detta kommer självklart olika utsmyckningar, anledningen för många att byta pannband, och vi listar några av de populäraste här.

  • Swarovskistenar – Ofta de absolut vackraste pannbanden, som gnistrar i solljuset och ger ett äldre träns nytt liv eller höjer ett nyare ett snäpp till. Prislappen är i regel därefter, så den här typen av pannband är för många reserverade för tävling.
  • Bling/glitter – Bling brukar normalt användas som ett samlingsnamn för pannband som glittrar, det kan vara kristaller, glitter, eller andra typer av stenar som gör att de gnistrar vackert och ger ett elegant uttryck. Den här typen av utsmyckning är ofta något billigare än äkta Swarovski och är ett perfekt val för tävling eller träning.
  • Pärlor – Pärlor har i perioder varit riktigt trendigt och är något mer diskret än ovan nämnda varianter, samtidigt som det ger en elegant och stilren design.
  • Klinkers – Funkar bra i alla situationer och går aldrig ur tiden, finns ofta i både mässing och silver för att matcha spännen på träns och förbygel. Ett prisvärt alternativ att få tränset att lyftas ett steg.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
by Equality Line Dyon Equiline Premiere
Storlek
Cob Full Ponny X-full
Färg
Beige Blå Brun Guld Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 51
Pannband Lyskamm Svart/Ljusblå/Vit
10
278 kr 309 kr
Pannband Lyskamm Svart/Rosa
10
278 kr 309 kr
Pannband Lyskamm Svart/Vit
10
278 kr 309 kr
Pannband Strass U-format Brun
10
611 kr 679 kr
Pannband Strass U-format Svart
10
611 kr 679 kr
Pannband Klinker Brun/Guld
10
566 kr 629 kr
Pannband Klinker Svart/Guld
10
566 kr 629 kr
Pannband Klinker Brun/Silver
10
566 kr 629 kr
Pannband Klinker Svart/Silver
10
566 kr 629 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se