Tillskott för hästens leder

Hästens leder utsätts för stora påfrestningar och behöver både kunna ge maximal rörlighet och maximal stabilitet. Lederna behöver utsättas för rörelse för att hållas friska, men för hög belastning kan leda till problem som smärta och inflammationer. Idag finns det mycket bra produkter på marknaden för att främja rörligheten i lederna och förebygga smärta och inflammationer. Här presenterar vi vårt utbud av högkvalitativa tillskott som verkar för en god ledfunktion hos hästen.
Läs mer

När behöver hästen tillskott för lederna?

Det är förstås svårt att bedöma då det är individuellt, men generellt så kan man ge tillskott för lederna både i förebyggande syfte för att hålla hästen frisk och rörlig och som hjälp till häst med nedsatt ledfunktion. Tillskott för hästens leder kan användas dagligen i förebyggande syfte för hästar som utsätts för hög träningsbelastning. Eftersom hästens egen förmåga att producera hyaluronsyra minskar när hästen blir äldre så rekommenderar vi också att använda tillskott för äldre hästar som kanske har försämrad rörlighet eller lätt blir stela.

Så fungerar hästens leder

Leden som utgör kopplingen mellan två ben har till uppgift att kunna böja benen i en eller flera olika vinklar. I leden finns en trögflytande vätska - hyaluronsyra eller ledvätska - vars uppgift är att smörja och verka stötdämpande så att inte ledbrosket från de båda benen nöter emot varandra. En frisk häst producerar egen ledvätska när det behövs, men vid hård belastning så hinner den inte alltid med att återhämta sig och framställa ny ledvätska och då kan ett tillskott av hyaluronsyra vara bra.

Olika tillskott för friska leder

Utöver hyaluronsyra som produceras naturligt i hästens led kan man även ge hästen andra tillskott som främjar friska leder och bidrar till god rörelseförmåga. Ett exempel på tillskott är Glukosamin, som också är ett kroppseget ämne. Glukosamin är till för att ge näring till brosk, senor och ligament i kroppen och motverka förslitningar.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Back On Track Cavalor Eclipse Biofarmab NAF Trikem
Visa produkter
Artikel 1-19 av 19
Hyaluron 100
Trikem
fr. 459 kr
MSM
Trikem
fr. 229 kr
Djävulsklo Pulver 600g
Eclipse Biofarmab
379 kr
Superflex Pulver
fr. 395 kr
PRO Superflex
fr. 599 kr
Linfröolja
Eclipse Biofarmab
fr. 109 kr
Glucosamine
Trikem
fr. 319 kr
Collagen 600 g
649 kr
Superflex Flytande
fr. 619 kr
Devils Relief
fr. 399 kr
Nyponpulver
Back On Track
fr. 279 kr
MSM 100
Eclipse Biofarmab
fr. 369 kr
BioGlucomin+HA 450g
Eclipse Biofarmab
699 kr
MSM Pulver
fr. 339 kr
BioGlucomin Competition 450g
Eclipse Biofarmab
719 kr
Freebute Paste 6 x 60g
749 kr
BioGlucomin 450g
Eclipse Biofarmab
429 kr
Comfort 1 L
599 kr
Logga in