Muskler - tillskott till häst och ponny

Vilka förutsättningar har din häst för att kunna bygga optimal muskelstyrka? Hästens kropp är atletisk och består till stora delar av muskler, som har till uppgift att skapa rörelse, stabilisera lederna i rörelse och skydda de inre organen. Musklerna fungerar alltså som ett stöd för hästens senor, leder och ligament och därför är det viktigt att hålla hästen i en god muskulär form och kondition. Om din häst till exempel får ett grovfoder som saknar tillräckligt med protein så kan du tillsätta det med hjälp av fodertillskott för muskeluppbyggnad. Men då är det förstås viktigt att du vet hur stort hästens behov är.
Läs mer

Hur ökar man hästens muskelmassa?

Utöver en korrekt foderstat och varierad träning så bör man komma ihåg att inte underskatta vila efter träningen. Det är under återhämtningen som den viktiga uppbyggande processen sker, då näringsämnena fördelas ut och tas upp i musklerna. Då gäller det också att fodra med rätt typ av av protein, som innehåller essentiella aminosyror som lysin och treonin. Kvaliteten på proteinet är avgörande för hästens muskeluppbyggnad. När man pratar om proteinets kvalitet menar man alltså vilken typ av aminosyror som proteinet består av.

Tillgodose behovet av protein

Brist på protein eller protein av sämre kvalitet är tyvärr ett ganska vanligt problem när det kommer till utfodring idag. Det är vanligt att vallfodret innehåller lägre proteinhalter än vad som täcker hästens behov. Vårt sortiment av högkvalitativa tillskott innehåller essentiella aminosyror, så att du kan känna dig trygg med att välja fodertillskott med protein av bra kvalitet med hög upptagningsförmåga hos hästen. Du bör förstås ha en korrekt uträknad foderstat i grunden, för att sedan komplettera med det som just din häst behöver. Detta för att du ska tillföra näringsämnen i korrekt proportion till varandra.

Håll musklerna smidiga innan och efter ansträngning

Vårt sortiment av fodertillskott innehåller också vitaminer, mineraler, örter, antioxidanter och andra viktiga näringsämnen som tillsammans bidrar till både förebyggande av stela muskler och god återhämtning efter muskulär ansträngning.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Cavalor Eclipse Biofarmab NAF Trikem
Visa produkter
Artikel 1-16 av 16
Djävulsklo Pulver 600g
20
Eclipse Biofarmab
287 kr 359 kr
Selo E
10
Eclipse Biofarmab
fr. 314 kr fr. 349 kr
E + Selen 1000g
10
251 kr 279 kr
MSM
20
Trikem
fr. 199 kr fr. 249 kr
Muscle Maker 1kg
25
374 kr 499 kr
M Power
NAF
fr. 899 kr
Muskel-E
10
Eclipse Biofarmab
fr. 260 kr fr. 289 kr
Vitamin E & Selen Plus
fr. 359 kr
MSM 100
10
Eclipse Biofarmab
fr. 314 kr fr. 349 kr
Metazone 1L
839 kr
BCAA 500g
25
Trikem
359 kr 479 kr
Muscle Force
Cavalor
1799 kr
M Fit 1L
NAF
439 kr
MSM Pulver
fr. 339 kr
Recover 500ml
309 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se