Fodertillskott - tillskott till häst och ponny

Här har vi samlat hela vårt utbud inom fodertillskott, vitaminer och mineraler för häst. Vi har både kompletta sammansättningar av mineralfoder som innehåller både makro- och mikromineraler med korrekta kvoter samt enskilda tillskott om man behöver extra av något.
Läs mer
Idag finns mycket kunskap kring vilka mineraler, vitaminer och andra tillskott som är viktiga för hästen. Den enskilda individens behov beror på många olika faktorer som till exempel daglig motion och arbetsbelastning, ålder, digivning eller dräktighet och naturligtvis även beroende på hur grovfodrets värden ser ut. Man utgår alltid från ett analyserat grovfoder som hästen bör få så mycket som möjligt av. Grovfodret får sedan kompletteras med tillskott efter behov. Idag vet vi till exempel att markerna i Sverige generellt är fattiga på selen, varför detta i stort sett alltid kompletteras upp med ett bra och korrekt sammansatt mineralfoder.

Mineraler och tillskott i olika former för olika hästar

Utbudet av fodertillskott är stort på marknaden idag och det kan kännas svårt att välja, men det viktigaste är att din häst får i sig de mineraler och vitaminer som den har behov av. Sedan kommer dom i lite olika utföranden och från olika tillverkare och där får man prova sig fram vilket som passar ens häst bäst. En del hästar är kräsna och kanske inte gillar något i mineralerna till exempel och hästarna är ju mästare på att sortera bort det dom inte gillar. Mineraler i pelletsform är exempel på sådant som en del kräsna hästar brukar sortera bort och lämna. Då kan man prova mineraler i pulverform istället som blandas in ordentligt i fodret och inte går att sortera bort lika lätt. Ett mineralfoder i pulverform är också mer koncentrerat och det räcker att konsumera en mindre mängd för att få samma värden som motsvarande i ett pelleterat, som ofta är kombinerat med smaksättare av olika slag.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Back On Track Cavalor Eclipse Biofarmab Foran Leovet NAF Trikem Willab
Visa produkter
Artikel 1-32 av 125
Thiamin
Eclipse Biofarmab
fr. 579 kr
Superflex Pulver
fr. 395 kr
Djävulsklo Pulver 600g
Eclipse Biofarmab
379 kr
Magic Pulver
fr. 419 kr
BioMagnesium 400g
Eclipse Biofarmab
119 kr
BioMagnesium 1.5kg
Eclipse Biofarmab
319 kr
GastriAid
NAF
fr. 639 kr
Magnesium
Trikem
fr. 99 kr
Munkpeppar
Eclipse Biofarmab
fr. 119 kr
Zink 500 g
Trikem
129 kr
Nyponpulver
Back On Track
fr. 279 kr
Respirator Boost
fr. 359 kr
GastriVet 2kg
1189 kr
M Power
NAF
fr. 869 kr
Selo E
Eclipse Biofarmab
fr. 299 kr
Kiselgur Forte 0.5kg
Eclipse Biofarmab
179 kr
PRO Superflex
fr. 599 kr
Ensilage balans
fr. 449 kr
B-vitaminer
fr. 169 kr
Energy Boost 6 x 60 ml
599 kr
MSM 100
Eclipse Biofarmab
fr. 369 kr
Devils Relief
fr. 399 kr
Bronchix flytande 1 L
549 kr
Thiamin 500 g
Trikem
189 kr
Linfröolja
Eclipse Biofarmab
fr. 109 kr
Chevinal
Foran
fr. 179 kr
Hoofbuilder
Eclipse Biofarmab
fr. 339 kr
Logga in