Huvor - ljuddämpande hästhuvor som skyddar mot flugor

Huvans främsta funktion är att skydda hästen mot insekter eller ljud om man använder ljudreducerande huva, men den har alltmer även kommit att bli en snygg detalj i ekipagets outfit. Det förekommer även att man kallar det luva eller tävlingsluva, men det är samma sak som huva.
Läs mer
Många ryttare matchar huvan med övriga detaljer i ekipagets outfit som till exempel sin kavaj eller hästens schabrak.

Brett sortiment av huvor

Vi har både korta och långa huvor, alla av god kvalitet och i snygg stilren design. De längre modellerna går ner en bit över nosryggen och kan fästas i nosgrimman. Här hittar du huvor i många olika färger och modeller, både enfärgade diskreta och med snygga detaljer som emblem och bling. Har du problem med att huvan ofta glider iväg under nackremmen eller kanske till och med åker av om hästen ruskar på huvudet? Då ska du kolla in våra huvor med silikonförstärkt nackdel, där ovansidan har silikondetaljer som ligger an mot nackremmen och på så sätt får huvan att ligga kvar stabilt på sin plats. Är din häst känslig för mycket ljud runt omkring, till exempel i tävlingssammanhang? Med våra ljudreducerande huvor kan du eliminera störningsmoment för hästar som är känsliga för ljud. Många använder ljuddämpande huvor i tävlingssammanhang eller vid andra tillfällen då hästen utsätts för mycket ljud runt omkring.

Så fungerar ljuddämpande huvor

Skillnaden mellan en vanlig huva och en ljuddämpande är att den ljuddämpande huvan har vadderade öron för att stänga ute mycket av ljudet och därmed reducera obehag för hästar som är känsliga för detta. Öronen på dessa huvor är vadderade och ofta i flera lager, exempelvis neopren i mitten med ett omslutande lager allergifri bomull för att behålla högsta komfort för hästen.

Egenskaper för ljuddämpande huva

  • Vadderade öron
  • Dämpar ljud
  • Flera lager, neopren och bomull
  • Bra passform för bästa komfort
  • Reducerar obehag för ljudkänsliga hästar
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Back on Track BR Catago Equiline Eskadron Hansbo Sport HKM Horse Guard Kentucky Kingsland Lami-Cell Lippo QHP Schockemöhle Sports Veredus
Storlek
Cob Full Large Liten ponny Medium OneSize Ponny Shetland XX-Small
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Gul Lila Orange Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 125
Huva Soundless HG Svart
199 kr
Huva Soundless HG Marinblå
199 kr
Stresshuva Spirit med Öron Svart
1299 kr
Flughuva Air Silent Soundless Svart
449 kr
Huva E-logga Svart
fr. 689 kr
Flughuva Air Silent Soundless Brun
Schockemöhle Sports
449 kr
Huva Hailyn Svart
199 kr
Flughuva Air Silent Soundless Marinblå
449 kr
Flughuva Soundless Grå
Schockemöhle Sports
449 kr
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se