Kimblewickbett och Flippanbett

Kimblewickbett och flippanbett är bett som verkar med hävstångseffekt, fast i mindre skala än till exempel ett pelham. Det går också att flytta tygeln till en rad olika lägen så att det i sin enklaste form nästan kan liknas vid ett baucherbett. Kimblewickbett vinner mycket på just flexibiliteten,
Läs mer
du kan rida med en tygel i ett fast läge, eller med dubbla tyglar för att kunna reglera under passet. Kimblewickbett och flippanbett är väldigt lika, däremot så skiljer fästet för tygeln en hel del och det blir på så sätt lite mer följsamt. Flippanbett har blivit väldigt populärt och många hästar trivs med dem. Det finns också en stor variation i mundelar i allt från gummi till läder eller ren metall.

Jaktkandar - Kimblewick med stång

Jaktkandar är egenligen samma bett som kimblewickbett men det är just med den raka mundelen som det kan benämnas som jaktkandar, eller i vissa fall jaktbett. Mundelen kan också komma som helt rak eller med tungfrihet. Däremot så är det ett begrepp som används i mindre skala i dag och för att hitta mer av det du söker rekommenderar vi ändå att du använder dig av begreppet kimblewick istället för jaktkandar.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Beris Bombers Horse Guard Metalab Trust
Storlek
105 110 115 120 125 130 135 140 145 95
Visa produkter
Artikel 1-5 av 5
Kimblewickbett Tredelat
579 kr
Kimblehook Flexi Soft
1599 kr
Kimblewickbett HG
Horse Guard
449 kr
Blue DC Morgan
Bombers
2059 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se