Baucherbett - Raka, tvådelade eller tredelade bett

Baucherbettet är utformat som ett vanligt tränsbett i själva mundelen, det finns som tvådelat, tredelat och rakt. Baucherbettet har fasta bettringar och dessutom en extra mindre ring ovanför den vanliga bettringen.
Läs mer
I denna mindre ring fästs sidostycket, vilket gör att bettet ligger väldigt stabilt. Baucherbettet är känt för att ligga stilla i hästens mun och används ofta till lite känsligare hästar eller unga hästar där man vill ha ett bett som inte rör sig i onödan.

Vad kännetecknar ett baucherbett?

Utmärkande för baucherbettet är att det har två ringar, där sidostycket fästs i den övre lilla ringen och tygeln fästs i den vanliga bettringen. Den lilla ringen påminner om en så kallad skänkel som sitter nedanför bettringen som man ser på hävstångsbett, men skillnaden är alltså att den lilla ringen sitter ovanför den vanliga bettringen på baucherbettet. Baucherbettet monteras korrekt genom att sidostycket fästs i den övre lilla ringen och tygeln fästs i den vanliga bettringen.

Vad har baucherbett för inverkan?

Det som händer vid ett tygeltag med baucherbett är att bettringen vid hästens mun påverkas på samma sätt som vid ett vanligt tränsbett med fasta ringar och den lilla ringen som har sidostycket fäst i sig kommer att kunna röra sig något framåt. Ett baucherbett är inte skarpare än ett vanligt tränsbett med fasta ringar. Det som många gillar med detta bett är just att det ligger stabilt och stadigt i hästens mun, de fasta ringarna kombinerat med en övre ring som fästs i sidostycket ger också lite liknande effekt som ett bett med parerstänger då det gör att bettet inte kan glida för mycket i sidled. Det är tillåtet att tävla dressyr på baucherbett och då antingen med ett träns eller ett kandar tillsammans med bridongtyglar.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Beris Bombers Horse Guard Metalab Stübben
Storlek
105 115 120 125 130 135 140 145 95
Visa produkter
Artikel 1-7 av 7
Baucherbett 3-delat HG
379 kr
Baucherbett 2-delat HG
349 kr
Kombi Comfort
1689 kr
Baucher bett Easy Control
1069 kr
Baucher bett Sweet Copper
1059 kr
Baucherbett tvådelat
329 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se