Hästgodis

Hästgodis är ett utmärkt sätt att belöna hästen och ge den lite extra energi under träning eller tävling. Det finns många olika sorter av hästgodis på marknaden, så det kan vara svårt att veta vad man ska välja. Här följer en kort guide till olika sorter av hästgodis och när de kan vara lämpliga att använda.
Läs mer

Naturlig belöning

Ett vanligt sätt att belöna hästen är med vanliga frukter eller grönsaker helt enkelt, till exempel morötter eller äpplen. Dessa frukter innehåller mycket näring och är bra för hästens tänder och hud. Även om allt för stora mängder kan skapa problem för exempelvis magen, så är det endå ett bra och nyttigt godis för hästen och det krävs mycket stora mängder innan det riskerar att leda till problem.

Smakrika godisbitar

En annan populär form av hästgodis är speciella hästgodisbitar. Dessa godisbitar innehåller ofta en mix av olika näringsämnen och kan vara bra att ge hästen som belöning vid träning eller tävling. Det är dock viktigt att läsa innehållsförteckningen noga, eftersom vissa godisbitar kan innehålla mycket socker och tillsatser som inte är bra för hästen.

En annan form av hästgodis är energi- och prestationshöjande produkter, till exempel vätskeersättning och elektrolytter. Dessa produkter kan vara bra att ge hästen under långa och krävande tävlingar, eftersom de hjälper till att återställa vätskebalansen och ge extra energi. Det är dock viktigt att följa rekommendationerna på förpackningen och inte ge hästen för mycket av dessa produkter, eftersom det kan orsaka hälsoproblem.

Sammanfattning

  • Hästgodis är ett bra sätt att belöna hästen och ge den lite extra energi under träning eller tävling
  • Det finns många olika sorter av hästgodis, inklusive "lösgodis", prestationshöjande produkter och torkade örter och kryddor.
  • När man väljer hästgodis är det viktigt att läsa innehållsförteckningen och följa rekommendationerna på förpackningen för att undvika att ge hästen för mycket socker eller tillsatser
  • Energi- och prestationshöjande produkter kan vara bra att ge hästen under långa och krävande tävlingar, men det är viktigt att inte ge för mycket av dessa produkter.

Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Effol Hansbo Sport Horslyx Leovet Likit NAF Unika
Visa produkter
Artikel 1-32 av 55
Hästgodis Snaks Rainbow
fr. 29 kr
Hästgodis Stud Muffins
fr. 109 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se