Broddar till häst

Broddar till häst fästes i skorna för att få bättre grepp. Broddar är de samma oavsett om det är till häst eller ponny. Det låter kanske både enkelt och självklart men det är mer att tänka på än vad man tror. Det är oftast när du rider på en gräsbana som du behöver ha lite fler alternativ.
Läs mer
Gräsbroddar finns i många olika former utefter hur underlaget är. För långa broddar på ett hårdare och stabilare underlag ökar skaderisken och sliter på hästen. Likaväl kan för korta broddar på fuktigt eller mjukt underlag vara en säkerhetsrisk för att hästen inte får tillräckligt bra grepp. Det är en väldigt generell beskrivning men tänker man på de delarna när man broddar hästen innan tävling så kommer man en bra bit på vägen.

Gräsbrodd & vinterbrodd

Gräsbrodd är viktigt vid ridning på just gräs, särskilt vid tävling som till exempel hoppning. Vinterbrodd i sin tur är, precis som det låter, ett måste om du rider på hala och isiga underlag eller galopperar i snö, då man aldrig vet vad som finns under. Vinterbrodd finns också i olika längd och är något vassare för att ge ett ordentligt grepp på isen. Är det snöigt ute så är det en fördel att be hovslagaren sätta på snösulor också för att slippa klampar som bygger upp och hindrar vinterbrodden från att få grepp i underlaget.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Cavallo Hoof Boots Hansbo Sport Horse Guard Premiere Willab
Storlek
3/8" 5/16"
Visa produkter
Artikel 1-19 av 19
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se