Schabrak för hopp och dressyr

Här hittar du stilrena och snygga kvalitetsschabrak från ett stort urval av varumärken. Vi på Horseonline är tävlingsryttare och hästmänniskor med många års samlad erfarenhet. När vi tar fram våra produktsortiment är det alltid med all vår samlade kunskap och erfarenhet i ryggen. 
Läs mer
Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med hållbara produkter av hög kvalitet och komfort. Här hittar du mängder av olika schabrak, i hopp- dressyr- och allround modeller, som alla har de gemensamma nämnarna smakfull design och bra kvalitet med genomtänkta detaljer. Självklart finns det många du kan matcha med övrig outfit.

Vad är viktigt för dig när du väljer schabrak?

Utbudet av schabrak är otroligt stort på marknaden idag, det finns oändligt många varumärken och modeller och kvaliteten varierar förstås också. Det kan kännas svårt att sålla och välja bland alla varianter och man kanske glömmer bort vad man egentligen är ute efter eller vad som är viktigt för att välja rätt modell för just sin häst. Utöver design och utseende finns det även fler val att fundera igenom när man ska välja schabrak. Vi försöker svara på de vanligaste frågorna nedan och hoppas att du ska hitta det schabrak som passar just din häst och uppfyller era behov.

Behövs mankfrihet för att undvika tryck och skav?

I stort sett alltid så är svaret ja, manken är ett av de absolut känsligaste partierna och ett schabrak som inte är sytt för att undvika tryck på manken kommer bli obehagligt. Det blir lite samma sak som att du skulle dra i schabraket på var sida om hästen. Välsydda schabrak som ger rygg och manke utrymme är värt att investera i. Nuförtiden sys de flesta schabrak mer eller mindre på det här sättet, men ett lite dyrare schabrak är ofta betydligt stabilare och “hålls uppe” bättre än ett billigare som lätt kan vika sig.

Är det viktigt med funktionsmaterial, som snabbtorkande och smutsavvisande?

Generellt sätt så ja, undantaget är väl kallare dagar på lugna pass om hästen inte svettas, men i normala fall så bör du alltid välja schabrak som andas, lika väl som att du inte skulle ut och springa i jeans och en tröja som stänger inne svetten.

Behövs kardborreknäppen för att hålla schabraket på plats?

Här varierar det lite från fall till fall. Traditionellt så sitter det ett fäste i sadelgjorden och ett som fästs framtill. Idag görs många schabrak med bara ett av dessa alternativ, så bäst är att se hur schabraken du har idag rör sig, tillför spännena inget så skaver de på sadeln i onödan och man kan lika gärna välja utan.

Kvalitetsmaterial som håller länge, för ökad livslängd?

Dyrare schabrak brukar generellt tåla mer, även om inte det alltid är fallet. Det man ofta betalar för med ett dyrare schabrak är också materialval som andas bra, ligger stadigt, håller formen efter flertalet tvättar och ger en utmärkt frihet över rygg och manke.

Ska det gå att matcha med övrig outfit, som till exempel matchande huva?

Den estetiska biten ska inte underskattas, sen beror det självklart vad det ska användas till. På hemmaplan eller ute i skogen så spelar det kanske mindre roll, men på tävling kanske man gärna vill matcha färgval för ett trevligt helhetsintryck. Som tur är görs väldigt många schabrak för både hopp och dressyr i matchande kollektioner, eller så kan man välja standardfärger som till exempel marinblått, som ofta går att blanda mellan olika varumärken eller kollektioner.

--

Vi hoppas att det här kan hjälpa dig att hitta det rätta schabraket för just din häst och era behov. Du kan också sortera på varumärken, popularitet, namn, pris och senast inkomna produkter här nedan. Välkommen att handla dina schabrak hos oss på Horseonline.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Allround-, hoppschabrak Dressyrschabrak Schabrak med E-logga
Varumärke
Back On Track Cavalleria Toscana Equiline Eskadron Freejump Glen Gordon Hansbo Sport Kentucky Kingsland Lamicell LeMieux Protector Spooks Veredus
Storlek
Cob Full Large Medium OneSize Ponny Small X-full
Färg
Beige Blå Brons Brun Grå Grön Gul Guld Lila Rosa Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 177
Schabrak HS Satin Guld
60
220 kr 549 kr
Schabrak HS Satin Ljusblå
60
220 kr 549 kr
Dressyrschabrak HS Satin Mörkblå
60
220 kr 549 kr
Schabrak HS Satin Ljusrosa
60
220 kr 549 kr
Dressyrschabrak HS Satin Guld
60
220 kr 549 kr
Dressyrschabrak HS Satin Ljusblå
60
220 kr 549 kr
Dressyrschabrak HS Satin Ljusrosa
60
220 kr 549 kr
Dressyrschabrak HS Satin Ljusgrå
60
220 kr 549 kr
Schabrak HS Satin Ljusgrå
60
220 kr 549 kr
Schabrak Quilted Row Beige
Cavalleria Toscana
1599 kr
Rio Hoppschabrak Brun
1299 kr
Logga in