Pälsvård

Regelbunden pälsvård är viktigt för att hålla hästen frisk och välmående, samt för att ge den en glansig och frisk päls. Det finns många olika produkter och metoder som kan användas för att sköta om pälsen, och det kan vara svårt att veta vilka som är lämpliga att använda. I den här texten kommer vi att titta på de olika typerna av pälsvårdsprodukter som finns och hur de skiljer sig åt.
Läs mer

Pälsglans

En av de vanligaste prudukterna i stallet och den som förmodligen används mest frekvent av ryttare och hästskötare, är pälsglans. Pälsglans är en vätska som appliceras, oftast som spray,  på hästens päls för att göra den mjuk och glansig. Det finns olika sorter och vissa är speciellt formulerade för att hjälpa till att bryta upp och ta bort tovor och oreda i man och svans. Pälsglans används ofta efter att hästen har duschats, eller för att öka pälsens glans inför tävling. Det är däremot inte rekommenderat att spraya där schabraket ska ligga, då det riskerar att glida runt.

Schampoo och conditioner

Pälsschampo är en viktig del av hästens pälsvårdsrutin och det finns många fördelar med att använda det. Förutom att hjälpa till att rengöra pälsen och ta bort tovor så kan det också hjälpa till att förebygga och behandla fläckar och irriterad hud. Det finns speciella pälsschampon som är utformade för att hjälpa till att behandla problem som skorv eller mjäll och det finns också torrschampon som kan användas för att spraya på fläckar, framför allt på skimmlar. När du använder pälsschampo på din häst, är det viktigt att du följer instruktionerna på förpackningen och använder en skonsam metod för att applicera schampot.

Du bör börja med att skölja hästen med ljummet vatten för att få bort smuts och damm, och sedan applicera schampot i en riklig mängd på pälsen och huden. Massera schampot varsamt in i pälsen och låt det verka en stund, så att det hinner verka på både hårstråna och huden. Skölj sedan noga av schampot med ljummet vatten, tills allt schampo har sköljts bort.

Efter att du har rengjort hästen med pälsschampo, kan det vara bra att använda en conditioner för att hjälpa till att återfukta pälsen och göra den mer lätthanterlig. Pälsconditioner används ofta på pälsen efter schampoonering för att göra den mjuk och glansig, och de kan också hjälpa till att motverka tovor. Conditioner är ofta lite mjukare och de kan vara bra att använda på områden som är särskilt torra eller skadade. Det finns olika sorter av pälsconditioner, och vissa är speciellt formulerade för att hjälpa till att återfukta och vårda hästens päls. Du kan också använda en pälsborste eller en kam för att ta bort tovor och få pälsen att se frisk och glansig ut.

Med regelbunden pälsvård och användning av hästschampoo kan du hjälpa din häst att behålla en sund och välmående päls.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det många olika typer av pälsvårdsprodukter som kan användas för att sköta om hästens päls, och det kan vara svårt att veta vilka som är lämpliga att använda. Nedan följer en sammanfattning av de olika typerna av pälsvårdsprodukter och hur de skiljer sig åt:

  • Pälsschampo används för att rengöra hästens päls och hud
  • Det finns olika sorter av pälsschampo, inklusive speciella schampon för att behandla skorv och mjäll och torrschampon för att rengöra fläckar
  • Pälsschampo bör appliceras skonsamt och sköljas noga av efter användning
  • Conditioner kan användas efter schamponering för att återfukta pälsen och göra den mer lätthanterlig
  • Regelbunden pälsvård med hästschampoo kan hjälpa din häst att behålla en sund och välmående päls.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategorier
Pälsglans Schampoo & Balsam Tillbehör
Varumärke
Absorbine Carr & Day & Martin Eclipse Biofarmab Effol Hansbo Sport Horse Guard K9 Kevin Bacon Leovet NAF Övriga Trikem Veredus
Visa produkter
Artikel 1-32 av 80
Glansspray Mane & Tail 1L
15
144 kr 169 kr
Balsamspray Canter Mane & Tail
Carr & Day & Martin
fr. 199 kr
Torrschampo Easy White 500ml
10
224 kr 249 kr
Pälsglans Mirra Shine
15
fr. 169 kr fr. 199 kr
Shampoo Show Off
fr. 149 kr
Pälsglans Non Slip Dreamcoat 500ml
199 kr
Blue Snow Skimmel Schampo 500ml
10
248 kr 275 kr
Pälsglans Canter Coat Shine 500ml
199 kr
Rosa Favoriter
15
431 kr 507 kr
Groomingkit Knoppar 4-pack Svart
10
272 kr 302 kr
Shiny White Stain Eraser Duo
10
286 kr 318 kr
Ultimata Skimmelrengöringen
10
472 kr 524 kr
Logga in