Fodertillskott för hästens hovar

Har din häst försämrad hovkvalitet med spröda och sköra hovar som lätt spricker och blir svåra att sko? Du har säkert hört det gamla talesättet “utan hov, ingen häst”, och det är ingen slump att det blivit så känt då många har fått erfara sanningen i uttrycket. Hovarna bär hela hästens tyngd och för att stötdämpningen mot marken ska fungera optimalt krävs friska och starka hovar. Här hittar du tillskott av god kvalitet som främjar hästens hovtillväxt och bidrar till sunda och välmående hovar.
Läs mer

Förbättra hovkvalitén och främja hovtillväxten

Utöver korrekt och regelbunden utförd hovvård som naturligtvis är en förutsättning för bra hovar så kan vi också hjälpa våra hästar att förbättra kvaliteten på hovarna inifrån. Detta kan vi göra genom fodertillskott speciellt anpassade för att främja hovtillväxt och stärka hästens hovar. Här hittar du tillskott med olika mineraler, vitaminer och viktiga antioxidanter som främjar hästens hovkvalitet och hovtillväxt. Vi har både pulveriserade och flytande produkter så att du ska kunna hitta det bäst lämpade för din häst. Vanliga ämnen för att stärka och hålla hovarna friska är till exempel kiselgur och biotin, som ingår i flera av produkterna.

Håll hovarna friska

För att hålla hovarna friska och sunda i övrigt så ska du naturligtvis kratsa ur dom regelbundet, helst varje dag och särskilt om det är blött eller lerigt i hagen. Se till att hästen har rent och torrt underlag i boxen för att undvika bakterietillväxt och svampangrepp i hovarna. Variera underlaget som du tränar hästen på. Hästens näringsbehov ska i första hand tillgodoses från en uträknad och anpassad grovfodergiva, men varje individ har olika förutsättningar och därmed kan olika tillskott behövas för olika ändamål.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Cavalor Eclipse Biofarmab Horslyx NAF Trikem
Visa produkter
Artikel 1-17 av 17
Hoofbuilder
10
Eclipse Biofarmab
fr. 287 kr fr. 319 kr
Slicksten Mini Original 650g
20
95 kr 119 kr
Kiselgur Forte 0.5kg
10
Eclipse Biofarmab
152 kr 169 kr
Biotin 1000 g
20
Trikem
159 kr 199 kr
Laminaze Pellets
fr. 699 kr
Biotin Plus
fr. 329 kr
Metazone 1L
839 kr
Hoof 1000 g
20
215 kr 269 kr
ProFeet
NAF
fr. 569 kr
Metazone Oral Spruta 3-pack
20
423 kr 529 kr
Slicksten Mini Mint Balancer 650g
20
95 kr 119 kr
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se