Säkra stigbyglar för hopp och dressyr

En viktig fråga när det kommer till stigbyglar är förstås säkerheten, vilken har utvecklats en hel del genom åren. Utöver säkerhet finns det mängder av funktioner i våra stigbyglar som till exempel ökar komforten, dämpar belastningen och positionerar ryttaren i en perfekt balans.
Läs mer
Design och utseende finns i mängder av variationer och stigbyglarna har kommit att bli något som många använder som en stilikon. Stigbygeln är en central detalj som syns i ekipagets utrustning och många ser det som en möjlighet att uttrycka sin personliga stil.

Hitta rätt stigbyglar för dig

Traditionellt har stigbyglar vanligtvis varit gjorda av rostfritt stål, även kallat fillisstigbyglar. Inom dressyren är denna klassiska modell fortfarande vanligast då regelboken kräver traditionell färg och stil. Utöver det är plast, aluminium och komposit (en kombination av olika material) vanligt förekommande material idag och inom hoppningen är variationerna stora på stil och utseende. De här kriterierna kan du fundera igenom för att lättare kunna välja ut stigbyglar för just dina behov:

  • Är hög säkerhet viktigt? Då bör du leta efter stigbyglar med utlösare som frigör foten vid ett eventuellt fall.
  • Har du problem med knän eller leder och ligament? Det finns stigbyglar med lutning i plattan, eller med flexibel platta tack vare böjbara sidor. De här stigbyglarna är anpassade eller går att anpassa för optimal belastning och skonar knän och fotled.
  • Har du höga krav på komfort? Stigbyglar med bred platta brukar anses vara väldigt bekväma och ge skänkeln ett stabilt grepp.
  • Stil och design, kolla upp vad som gäller för just din gren. Det kan även finnas krav på säkerhet.

Stigbyglar med utbytbara detaljer

För dig med riktigt höga krav finns det naturligtvis stigbyglar som uppfyller alla kriterier, men det finns också varianter som fokuserar mer på det ena eller det andra. Det finns oändliga variationer av utseende och design på stigbyglar idag och du kan till och med själv ändra utseende på dina befintliga stigbyglar med hjälp av utbytbara detaljer. Detta är något som blivit väldigt populärt då man vill matcha med övrig outfit och det kan enkelt göras genom att byta ut en detalj på stigbygeln. Vi på Horseonline är både aktiva och före detta tävlings- och hobbyryttare och vår samlade kunskap och erfarenhet ligger till grund för det sortiment vi väljer ut. Du är alltid välkommen att fråga oss om du är osäker.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Varumärke
Acavallo Eskadron Freejump Hansbo Sport Horse Guard Samshield Stübben Tech Stirrups
Färg
Blå Brons Brun Flerfärgad Grå Guld Lila Orange Rosa Roséguld Röd Silver Svart Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 90
Stigbygel Arena Svart
1799 kr
Stigbygel Arena Charcoal
1799 kr
Stigbygelskydd Bally HG Svart
129 kr
Stigbygelskydd Bally HG Brun
129 kr
Stigbyglar Soft Up Lite Svart
15
1827 kr 2149 kr
Stigbygel Arena Brons
1799 kr
Stigbyglar Soft Up Pro Plus Svart
15
2881 kr 3389 kr
Stigbygel Arena Titan
1799 kr
Stigbygel Arena Brun
1799 kr
Stigbygel Arena Aluminium
1799 kr
Stigbyglar Air's Brun
2189 kr
Stigbyglar Soft Up Lite Grå
15
1827 kr 2149 kr
Pro Kit till Pro/Premium
319 kr
Logga in