Blue DC Morgan
Blue DC Morgan i gruppen Hästutrustning / Bett / Kimblewick hos Horseonline AB (4203BDM00BBSW)

Bombers

Blue DC Morgan

DC Morgan designades för att avlägsna trycket i hästens mun så mycket som möjligt, vilket skapar en säker och mjuk kommunikation mellan häst och ryttare.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Längd: 
Antal: 
 • Öppet köp i 30 dagar
 • Fri frakt över 499 kr*
 • Fri retur
 • Beskrivning
 • DC Morgan designades för att avlägsna trycket i hästens mun så mycket som möjligt, vilket skapar en säker och mjuk kommunikation mellan häst och ryttare.

  Nyckelfunktionen hos sidodelen är den lösa ringen som också kan rotera. Den gör så att trycket på nacke och käke reduceras och påverkas inte av tygeltagen.

  Tyglarna fästs i den stora D-ringen som rör sig oberoende av sidodelen. Mundelen är fixerad till sidodelen, med en fast yta som uppmuntrar hästen till att ta stöd på bettet.

  Sidodelen DC Morgan går att kombinera med många av Bombers mundelar, Bomber själva rekommenderar starkt att man kombinerar denna sidodel med en mundel med port och swivel.

  Det klassiska Bombers bettet med port är unikt designad för att ge maximal tungfrihet.

  Största delen av trycket bör fördelas över lanerna, en bra passform är nödvändig för att begränsa all rörelse i sidled och för att ge den tungfrihet bettet är tillverkat för.

  Swivel gör att munstycket naturligt kan följa hästens rörelser och ligger bekvämt på plats i munnen.

  Artikelnummer:
  4203BDM00BBSW
 • Om tillverkaren
 • Bombers-betten är handgjorda, anatomiskt utformade bett, tillverkade i Sydafrika. De allra flesta Bombers-betten är tillverkade i så kallat sötjärn, en metall som är blå när bettet är nytt men som vid användande rostar och blir sött och varmt i hästens mun. Detta leder till bättre salivproduktion och en högre acceptans av bettet. Bombers bett har också en något rundad form på mundelen som fördelar trycket jämnare i munnen och minska risk för tryckskador.
 • Omdömen
Logga in