10
thiamin
Thiamin
thiamin

Eclipse Biofarmab

Thiamin

Thiamin är ren vitamin B1 från ledande fodertillskotts tillverkaren Eclipse Biofarmab. Thiamin och vitamin B1 är samma sak och är ett enzym som spelar en viktigt roll i ämnesomsättningen av bland annat kolhydrater.Läs mer

 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur
 • Beskrivning
 • Thiamin, även känt som vitamin B1, är ett vattenlösligt enzym som spelar en viktig roll i kroppens förmåga att hantera stress och upprätthålla en väl fungerande ämnesomsättning. Det bidrar till energiproduktion och är viktigt för nerv- och muskelfunktioner. Thiamin har också visat sig ha goda effekter vid behandling av patellaupphakning hos hästar. Vitaminet är ursprungligen från kinesiska växtriket och har använts medicinskt sedan 1800-talet. Risken för överdosering av thiamin är relativt låg eftersom det är vattenlösligt och eventuella överskott av vitaminet kommer ut med urinet.

  Thiamin bör ges till hästar när det finns tecken på att hästens foder inte kan tillgodose dess behov, såsom vid foderbyten, under pälsfällning och pälssättning, under perioder av hög träning eller vid nervositet eller stress. Det är viktigt att ge thiamin i rätt dosering för att undvika eventuella biverkningar. Rådgör med en veterinär för att få råd om hur mycket thiamin som är lämpligt att ge till din häst.

  Fördelarna med att ge thiamin som tillskott till hästen är:
  • Thiamin bidrar till att stödja kroppens förmåga att hantera stress, vilket kan vara särskilt viktigt under perioder av hög träning eller om hästen visar tecken på nervositet eller stress.
  • Viktigt för att upprätthålla en väl fungerande ämnesomsättning, vilket kan bidra till att hästen håller sig frisk och frisk.
  • Visat sig ha goda effekter vid behandling av patellaupphakning, enligt veterinärs föreskrift. Detta kan vara en viktig behandling för att hjälpa hästen att återhämta sig från skador och återgå till normal aktivitet.

   250 gram räcker till cirka 55 dagsgivor. 

  Dosering
  1 dosmått (10ml) dagligen, blandas noggrant i hästens kraftfoder. 

  Sammansättning
  Inulin.
  Tillsatser (per kg)
  Vitamin B1 (Tiamin) 900g 

  Artikelnummer:
  1031_r
 • Om tillverkaren
 • I över 35 år har Eclipse Biofarmab producerat och utvecklat olika typer av fodertillskott, alltid med hästen i fokus. Detta har lett till att de nu är marknadsledande i Skandinavien och levererar nu till över 20 länder runt om i världen. Djupgående kunskap, omfattande tester och stor noggrannhet är framgångsfaktorer Eclipse Biofarmab själva nämner som nycklar till en riktigt bra produkt, något som tydligt märks och genomsyrar allt som lämnar fabriken. Eclipse Biofarmabs löfte: “Att erbjuda ett högkvalitativt sortiment av hästvårdsprodukter och fodertillskott – inget vi gör avkall på!”
 • Omdömen
Logga in
Choose country
Change country
Continue to horseonline.se