Magazine

Så sköter du dina Kentuckyprodukter på bästa sätt

Så sköter du dina Kentuckyprodukter på bästa sätt

Traditionellt sätt så har man alltid använt vad man kan kalla för ”äkta” material inom ridsporten, där läder, fårskinn och liknande har utgjort en stomme i materialval när man tillverkar utrusning av olika slag. På senare år har däremot användandet av konstgjorda material ökat rejält. Större medvetenhet, minskad benägenhet att använda animaliska produkter och framför allt ett stort lyft i kvalité på de produkter som tillverkas i artificiella material, ett skifte Kentucky Horsewear har drivit ordentligt inom ridsporten.
Med denna förändring så kommer också en förändring i hur produkterna ska skötas. Här kommer några enkla men viktiga råd kring hur du bör sköta din utrustning för att den ska hålla så långt som möjligt.

  • Ingen glycerintvål. Först och främst, använd inte glycerintvål på konstläder, då det med tiden kommer förstöra produkterna, använd istället ett rengöringsmedel anpassat för just konstläder, till exempel Kentucky Tack Cleaner.
  • Maskintvätt. De allra flesta produkterna går faktiskt att tvätta i maskin i 30 grader, undvik däremot att köra dom i torktumlaren. Låt de istället lufttorka, fårskinnsprodukterna kan även fönas för att hålla dom lätta och fluffiga, håll däremot med avstånd så du inte bränner det. Du kan läsa på var produkt om de klarar maskintvätt.
  • Tvättpåsar. Rekommenderas egentligen för de flesta produkter, inte bara Kentucky, men eftersom dessa produkter i så stor del kan maskintvättas så är en investering i tvättpåsar väl värt pengarna. Det förlänger livslängden på både utrustning och maskin, samtidigt som du undviker att saker fastnar och går sönder. I det här setet får du tre olika som rymmer i stort sett allt du behöver.
  • Ge dina benskydd nytt liv. Smart produkt som fungerar på mer än bara Kentucky-skydd, deras Boots Cleaner sprayar du på skydden för att ge dom nytt liv med en fin glans och en ren yta. Läs mer här.

Vissa av råden är generella och kan självklart anpassas till mer än bara Kentucky.

 Bloggmeny
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se