Paddar för sadel och hästens ben

Inom ridsporten är paddar ett brett begrepp och något som används i stor utsträckning i olika situationer. För Horseonline är paddar egentligen uppdelat i två stora underkategorier. Benpaddar är den första underkategorin och denna rymmer allt som används på hästens ben, både tunnare ridpaddar till mer rejäla bandageunderlägg att använda i boxen.
Läs mer
Den andra underkategorin är sadelpaddar som innefattar populära varianter i memory foam, anti-slip som ska hålla sadel och schabrak stilla, olika typer av stötdämpande gel-paddar samt mer klassiska varianter i filt och liknande.

Paddar att använda under sadeln

Paddar att använda under sadeln kommer i många olika typer och alla fyller olika syften. En klassisk gelpad fungerar ofta väldigt bra då den är något tunnare och utjämnande, vilket gör att den har en något mindre påverkan på sadeln än en tjockade pad, även om en gelpad självklart lyfter sadeln något. Den är dessutom stötdämpande och en hel del modeller kommer även med en anti-slip funktion.

En ren anti-slip pad är däremot ofta väldigt tunn med riktigt bra grepp, något som ger låg påverkan på sadelläget.

Andra modeller som används med bra resultat är fårskinnspaddar och memory foam paddar där det finns modeller med ilägg för att kunna höja och sänka bak eller framvalv på sadeln i takt med att hästen till exempel går igenom förändringar i muskelsättningen, något som är vanligt hos unghästar.

Bandageunderlägg och paddar för benen

Paddar för benen har egentligen två huvudsyften; tunnare paddar som fokuserar på andasegenskaper, bortförsel av fukt och mycket bra temperaturreglering används i ridningen (så kallade ridpaddar) medan tjockare stallpaddar eller bandageunderlägg används i stall, transport eller box. Antingen för att förbättra återhämtning efter hög belastning, eller för att ge stöd vid exempelvis överbelastning.
Stäng
Filtrera Filtrera

Dina val

Kategori
Benpaddar Sadelpaddar
Varumärke
Acavallo Back On Track Equiline Eskadron Hansbo Sport Horse Guard Kentucky Kingsland Lamicell Protector Shires Woolpad
Storlek
Cob Full Large Medium OneSize Ponny Small X-Large X-Small
Färg
Beige Blå Brun Flerfärgad Grå Grön Svart Transparent Vit
Visa produkter
Artikel 1-32 av 67
Pad Hexa Softgel Svart
1469 kr
Memory Foam Pad Svart
1149 kr
Ultra No Slip Pad
199 kr
Benpaddar WX Tech 2-pack Svart
fr. 149 kr
Gelpad Höjer Bak Svart
639 kr
Memory Foam Pad Brun
1149 kr
Sadelpad Aurora Impact Svart
1199 kr
Pad Gel & Memory Foam Brun
1699 kr
Trapez Pad Svart
289 kr
Gelpad HS Transparent
Hansbo Sport
499 kr
Gelpad med Fårskinn Svart
1899 kr
Benpaddar Mesh 2-pack Marinblå
15
fr. 280 kr fr. 329 kr
Benpaddar Mesh 2-pack Ljusgrå
15
fr. 339 kr fr. 399 kr
Silikonpad Höjer Bak
779 kr
Logga in