BioMineral Total
BioMineral Total i gruppen Fodertillskott / Fodertillskott häst / Vitaminer & Mineraler hos Horseonline AB (H12034_r)

Eclipse Biofarmab

BioMineral Total

Lättupptagligt, komplett mineralltillskott för hästar, med makro- och mikromineraler. Används när foderstaten inte täcker behovet av mineraler. Smakar väl och är lätt att dosera.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur
 • Beskrivning
 • BioMineral Total är ett lättupptagligt mineralltillskott för hästar, innehållandes både makro- och mikromineraler. Detta tillskott används lämpligen när foderstaten inte täcker behovet av mineraler.

  Mineraler har en stor betydelse för organens funktioner och kroppens kemi. De behövs bland annat för skelettets och musklernas uppbyggnad, likaväl som deras och ledernas funktion, samt många andra kroppsfunktioner. 

  Normalt sett delas mineraler in i makromineraler och mikromineraler, också kallade spårämnen, och i BioMineral Total hittar du båda typer. 

  Makromineraler
  Till makromineraler hör kalcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium och kisel till. 

  • Kalcium och fosfor behövs för att bygga upp skelettet, och förutom att det är viktigt att ge hästen dessa mineraler är det också viktigt att förhållandet mellan mängden av dem är korrekt. Detta kallas Ca/P-kvoten och den är mycket viktig att ha koll på. Kvoten bör ligga mellan 1,2-1,8 i foderstaten.
  • Magnesium finns framförallt i skelettet och musklerna. Det behövs för flertalet kemiska reaktioner samt för både blodkärl och nervsystem. 
  • Kisel bidrar till fina hovar och fin hårrem, och utvecklar dessutom starka leder.

  Mikromineraler
  Till denna grupp hör järn, jod, koppar, mangan, zink och slen. 

  • Ca 60% av järnet finns i hemoglobinet. Molekylen i de röda blodcellerna transporterar syre till kroppens celler.
  • Jod behöver kroppen bland annat för nildning av hormon i sköldkörteln.
  • Koppar ingår i flera av kroppens enzym som är inblandade i olika synteser. Det behövs också för bildandet av elastisk bindväv, samt är nödvändigt för hemoglobinbildandet och syretransporten i hästens kropp. Förutom det medverkar koppar också i tillverkningen av pigmentet melanin och arbetar för att stabilisera kollagenet i hud, ben och senor.
  • Tarmens upptagningsförmåga av koppar påverkas av nivåerna av anda mikromineraler så som zink, järn och molybden.
  • Mangan hjälper till vid broskbildning i leder, och är också en viktig del i omsättningen av kolhydrater och fett. 
  • Zink ingår, precis som koppar, i en mängd olika enzym som behövs vid till exempel kolhydrat- och proteinmetabolismen i kroppen. Det behövs också för kreatinbildning i hud, päls och hovar
  • Selen ingår i det enzym som oskadliggör de fria radikalerna, vilket är ämnen som bildas vid kroppens förbrukning av syre. De fria radikalerna har en nedbrytande effekt på kroppens vävnader och är orsakande för kroppens åldrande. Selen bidrar till att bromsa denna föråldringsprocess. Selenet spelar också en viktig roll för immunförsvaret och det krävs för att de vita blodkropparna ska kunna bekämpa bakterier och andra mikroorganismer effektivt. Selen samspelar med E-vitamin och de båda kompletterar och stärker varandras effekt. De kan i viss omfattning också ersätta varandra. På de flesta platser i Sverige har jorden brist på selen. Därför är de flesta svenska foderråvaror fattiga på detta ämne. Detta är en brist som sedan länge är känd, men senare analyser visar på att även övriga mikromineraler finns i bristfällig mängd i våra jordar, och att ett tillskott till grovfodret därmed behövs av samtliga.

  Användning
  Alla hästar behöver mineraler med jämna mellanrum för att fungera korrekt och bibehålla god hälsa. BioMineral används som ett dagligt tillskott till hästens grovfoder, för att tillgodose hästens behov. Glöm inte att även ge mineraltillskott till hästar som går på bete. Gräset och solen förser oftast hästarna med alla vitaminer de behöver, men de täcker inte behovet av mineralintaget. Var konsekvent med mineralintaget även under sommaren för att undvika näringsbrister under och efter betessäsongen. 

  Tecken på mineralbrist kan vara: 

  Återkommande problem med mugg, eksem, svansklåda eller annan klåda. Minskad aptit, nedsatt fertilitet, rakitis, skör skelettvävnad, benskörhet, diarre, viktminskning, slöhet, muskelproblem, kramper och nedsatt hov- och pälskvalitet.

  Över- eller underskott på energi och protein upptäcks oftast relativt snabbt. Om mineralbehovet inte täcks så syns detta oftast inte förrän bristerna är väldigt allvarliga. 

  Dosering
  1 -2 dosmått dagligen, blandas väl i kraftfodret

  1 dosmått = 20 g ger 4 g kalcium, 1,25 g fosfor, 0,5 g magnesium, 1g kisel, 10 mg järn, 0,6 mg jod, 40 mg koppar, 75 mg mangan, 110 mg zink, 0,5 mg selen
  Ca/P kvot: 3,2

  Sammansättning BioMineral
  BioMineral Total innehåller en välavvägd kombination av kalcium, fosfor, magnesium och kisel tillsammans med spårämnena järn, koppar, jod, zink, mangan och selen med hög biotillgänglighet för att trygga det dagliga intaget av mineraler.


  Kalciumkarbonat, mononatriumfosfat, magnesiumoxid, kiselgur, mangansulfat, zinksulfat, kopparsulfat, järnsulfat, kaliumjodid, selenjäst.

  Tillsatser (per kg) 
  E1 Järn 500 mg 
  E2 Jod 30 mg
  E4 Koppar 2000 mg 
  E5 Mangan 3750 mg
  E6 Zink 5500 mg
  E8 Selen 25 mg 
  Analytiska beståndsdelar
  Kalcium 20 %
  Fosfor 6,3 %
  Natrium 4,5 %
  Artikelnummer:
  H12034_r
 • Om tillverkaren
 • I över 35 år har Eclipse Biofarmab producerat och utvecklat olika typer av fodertillskott, alltid med hästen i fokus. Detta har lett till att de nu är marknadsledande i Skandinavien och levererar nu till över 20 länder runt om i världen. Djupgående kunskap, omfattande tester och stor noggrannhet är framgångsfaktorer Eclipse Biofarmab själva nämner som nycklar till en riktigt bra produkt, något som tydligt märks och genomsyrar allt som lämnar fabriken. Eclipse Biofarmabs löfte: “Att erbjuda ett högkvalitativt sortiment av hästvårdsprodukter och fodertillskott – inget vi gör avkall på!”
 • Omdömen
Logga in