•  Fri frakt över 499 kr
  •  Fria returer
  •  Köp nu, betala senare

Fleece- och ylletäcken för häst och ponny

Fleece och ull transporterar bort svetten och håller hästen torr och varm, därför är de perfekta att använda efter träning, i transporten eller när man behöver få hästen torr. Vi erbjuder ett varierande sortiment av fleecetäcken och ylletäcken i flera färger och modeller, från de klassiska new market-ränderna och stilrena marinblå till moderna pasteller. Alla våra täcken är av hög kvalitet med fokus på stil, komfort och funktion. 

Fleecetäcke vs. ylletäcke

En vanlig fråga många hästägare ställer sig är om man ska välja fleece eller ull och vilket som är bäst? De här två materialen har ju oftast samma syfte, nämligen att torka hästen genom att transportera bort svett eller vatten och sedan hålla den torr och varm. Här är andasfunktionen eller absorbtionsförmågan den viktiga gemensamma egenskapen, men de båda materialen skiljer sig lite åt i övrigt, både när det gäller funktionalitet och pris. 

Ull - en naturlig råvara med fantastiska egenskaper 

Ull är själva råmaterialet som ingår i ylletäcken och täcket eller tyget kallas då för ylle. Ull som är ett naturmaterial har fantastiska egenskaper som gör att det både kan hålla din häst varm vid kalla temperaturer men också verka svalkande då hästen svettas. Ull blir heller inte statiskt som man kan uppleva med fleecematerial. Ylletäcken ska tvättas med försiktighet, de tål inte höga temperaturer och ska torkas på plan yta. 

Fleece - lättskött och funktionellt 

Fleecetäcken är oftast tillverkade av polyester som är ett syntetiskt material som är mjukt och varmt samt lätt att tvätta, men det tål inte för hög värme och bör därför torkas på svag värme. Fleecetäcken håller värmen intill hästen och transporterar bort fukten till ovansidan. Att fleece av polyester alstrar statisk elektricitet kan en del tycka är obehagligt då det kan knastra till när man rör vid det, men det är naturligtvis helt ofarligt. Vill man ha ett enklare täcke som kanske inte ska sitta på så länge eller när hästen är relativt stilla som till exempel i transporten så kan fleece vara ett bra alternativ som inte kostar alltför mycket.  

Läs mer
Varumärke
Sortering
Filtrera / Sortera
  • Varumärke
  • Sortering
Produkter
Information