Schabrak för hopp och dressyr

Här hittar du stilrena och snygga kvalitetsschabrak från ett stort urval av varumärken. Vi på Horseonline är tävlingsryttare och hästmänniskor med många års samlad erfarenhet. När vi tar fram våra produktsortiment är det alltid med all vår samlade kunskap och erfarenhet i ryggen. 
Läs mer
Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna för att bli nöjd med hållbara produkter av hög kvalitet och komfort. Här hittar du mängder av olika schabrak, i hopp- dressyr- och allround modeller, som alla har de gemensamma nämnarna smakfull design och bra kvalitet med genomtänkta detaljer. Självklart finns det många du kan matcha med övrig outfit.

Vad är viktigt för dig när du väljer schabrak?

Utbudet av schabrak är otroligt stort på marknaden idag, det finns oändligt många varumärken och modeller och kvaliteten varierar förstås också. Det kan kännas svårt att sålla och välja bland alla varianter och man kanske glömmer bort vad man egentligen är ute efter eller vad som är viktigt för att välja rätt modell för just sin häst. Utöver design och utseende finns det även fler val att fundera igenom när man ska välja schabrak. Vi försöker svara på de vanligaste frågorna nedan och hoppas att du ska hitta det schabrak som passar just din häst och uppfyller era behov.

Behövs mankfrihet för att undvika tryck och skav?

I stort sett alltid så är svaret ja, manken är ett av de absolut känsligaste partierna och ett schabrak som inte är sytt för att undvika tryck på manken kommer bli obehagligt. Det blir lite samma sak som att du skulle dra i schabraket på var sida om hästen. Välsydda schabrak som ger rygg och manke utrymme är värt att investera i. Nuförtiden sys de flesta schabrak mer eller mindre på det här sättet, men ett lite dyrare schabrak är ofta betydligt stabilare och “hålls uppe” bättre än ett billigare som lätt kan vika sig.

Är det viktigt med funktionsmaterial, som snabbtorkande och smutsavvisande?

Generellt sätt så ja, undantaget är väl kallare dagar på lugna pass om hästen inte svettas, men i normala fall så bör du alltid välja schabrak som andas, lika väl som att du inte skulle ut och springa i jeans och en tröja som stänger inne svetten.

Behövs kardborreknäppen för att hålla schabraket på plats?

Här varierar det lite från fall till fall. Traditionellt så sitter det ett fäste i sadelgjorden och ett som fästs framtill. Idag görs många schabrak med bara ett av dessa alternativ, så bäst är att se hur schabraken du har idag rör sig, tillför spännena inget så skaver de på sadeln i onödan och man kan lika gärna välja utan.

Kvalitetsmaterial som håller länge, för ökad livslängd?

Dyrare schabrak brukar generellt tåla mer, även om inte det alltid är fallet. Det man ofta betalar för med ett dyrare schabrak är också materialval som andas bra, ligger stadigt, håller formen efter flertalet tvättar och ger en utmärkt frihet över rygg och manke.

Ska det gå att matcha med övrig outfit, som till exempel matchande huva?

Den estetiska biten ska inte underskattas, sen beror det självklart vad det ska användas till. På hemmaplan eller ute i skogen så spelar det kanske mindre roll, men på tävling kanske man gärna vill matcha färgval för ett trevligt helhetsintryck. Som tur är görs väldigt många schabrak för både hopp och dressyr i matchande kollektioner, eller så kan man välja standardfärger som till exempel marinblått, som ofta går att blanda mellan olika varumärken eller kollektioner.

--

Vi hoppas att det här kan hjälpa dig att hitta det rätta schabraket för just din häst och era behov. Du kan också sortera på varumärken, popularitet, namn, pris och senast inkomna produkter här nedan. Välkommen att handla dina schabrak hos oss på Horseonline.
Stäng
Filtrera Filtrera
Varumärke
Animo Back On Track Cavalleria Toscana Equiline Eskadron Freejump Glen Gordon Hansbo Sport Kentucky Lamicell LeMieux Spooks Veredus
Storlek
Cob Full Large Medium Ponny Small X-full
Färg
Beige Blå Brun Grå Grön Gul Lila Orange Rosa Röd Svart Vit
Artikel 1-32 av 143
Schabrak E-logga Svart
fr. 1449 kr
Schabrak E-logga Marinblå
fr. 1449 kr
Ikarla Schabrak Marinblå/rosé
499 kr
Loire Allroundschabrak Marinblå
899 kr
Schabrak Rhombi Svart
Cavalleria Toscana
1299 kr
Hoppschabrak Luxury Avio
50
450 kr 899 kr
Schabrak Crown Marinblå
15
492 kr 579 kr
Schabrak Glossy Crystal Vintageblå
10
854 kr 949 kr
Schabrak No 1 Allround Svart
699 kr
Dressyrschabrak Glossy Crystal Greige
10
854 kr 949 kr
Rio Hoppschabrak Marinblå
1299 kr
Hoppschabrak Octagon Vinröd
919 kr
Schabrak Glossy Crystal Greige
10
854 kr 949 kr
Dressyrschabrak Luxury Bordeaux
50
450 kr 899 kr
Dressyrschabrak Luxury Marinblå
50
450 kr 899 kr
Dressyrschabrak Cotton Greige
10
521 kr 579 kr
Schabrak Allround Svart
849 kr
Loire Dressyrschabrak Grå
899 kr
Ikarla Schabrak Marinblå/guld
499 kr
Dressyrschabrak Cotton Greige
449 kr
Dressyrschabrak Bomull Svart
379 kr
Dressyrschabrak Satin Crystal Greige
999 kr
Schabrak Team Rider Collection Svart
1369 kr
Orion Allroundschabrak Duvblå/Vit
40
329 kr 549 kr
Schabrak Allround Brun
849 kr
Schabrak Standard M Blå
599 kr
Schabrak Crown Svart
579 kr
Dressyrschabrak Velvet Crystal Greige
10
854 kr 949 kr
Schabrak Rhombi Marinblå
Cavalleria Toscana
1299 kr
Schabrak Bomull Brun
379 kr
Hoppschabrak Octagon Svart
919 kr
Schabrak Exito Cappuccino
1089 kr
Logga in