15
Damasker Airflow Brush Boots Brun
Damasker Airflow Brush Boots Brun
Damasker Airflow Brush Boots Brun
Damasker Airflow Brush Boots Brun
Damasker Airflow Brush Boots Brun i gruppen Hästutrustning / Benskydd & Benlindor / Damasker & Dressyrskydd hos Horseonline AB (20191701BR)

Back on Track

Damasker Airflow Brush Boots Brun

Högkvalitativa damasker med hög andningsförmåga, god stötupptagningsförmåga och bra tryckavlastning, vilket både ger hästens känsliga ben ett bra stöd och effektivt skydd mot olika typer av stötar och slag.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur

Finns även i dessa färger

 • Beskrivning
 • Back on Tracks högkvalitativa damasker Airflow Brush, som tillverkats i formbar och ventilerande 3D-Mesh, erbjuder inte bara en hög andningsförmåga, utan har även såväl en god stötupptagningsförmåga som tryckavlastning, vilket i sin tur både stöttar och ger hästens ben ett effektivt skydd mot olika typer av stötar och slag. Designade med förstärkningar i konstläder och hålls på plats med hjälp av kraftiga, förstärkta kardborreband.

  De bruna skydden är, utöver det, fodrade med Welltex®-teknologi, vilket ger din häst de bästa förutsättningarna till prestation och återhämtning. Teknologin verkar dels stimulerande för blodcirkulationen, men ger även ett effektivt stöd för senor och leder.

  Modellen är framtagen för att passa både fram- och bakbenen. För bakbenen rekommenderar vi att välja en storlek större än för frambenen, exempelvis storlek M fram och storlek L bak.

  Säljs i par.

  • Welltex®-teknologi som exempelvis kan lindra problem med inflammation, gallor och svullnad
  • 3D-Mesh
  • God andningsförmåga
  • Rejäla, förstärkta kardborreband
  • Detaljerade med PU-läder
  • Passar både fram- och bakben


  Welltex®
  Welltex®-teknologins unika sammansättning av naturliga mineraler fångar upp kroppsvärme och omvandlar den till långvågig infraröd energi, som sedan reflekteras tillbaka till hud, leder och muskler. Den infraröda energin är känd för sin förmåga att främja blodcirkulationen, och kan därför vara hjälpsamt under återhämtning från skador, vid förslitningar, inflammationer eller spända muskler.

  Börja använda Back on Track
  Back on Tracks produkter, med Welltex-teknologi, ska introduceras gradvis för att vänja kroppen vid effekten. Rekommendationen säger max 4 timmar/dag under de 2-3 första dagarna, och sedan successivt öka användningstiden med en timme i taget.  När introduktionsperioden är över bör produkterna användas minst 8 timmar per dygn, och gärna längre. Det kan ta upp till 10-20 användningsdagar innan maximalt resultat uppnås.

  Skulle du däremot uppleva att effekten börjar avta, kan det vara bra att ta en paus från produkten. Efter neutraliseringsperioden kan du börja om och återintroducera produkten på nytt.

  Produkterna används med fördel i direkt kontakt med huden, men är även verksamma med ett tunt lager tyg under. De kan även användas under både vila och aktivitet - men bäst effekt uppnås under aktivitet, i och med en högre kroppstemeratur och på så vi starkare värmereflektion.

  Använd tillsammans med liniment eller liknande med egen bedömning, effekten kan förstärkas vid samtidig användning.

  Tänk på att
  En ökad blodgenomströmning, i vissa fall, kan ha en effekt som upplevs retande eller ömmande. Reaktionen är helt individuell och alla upplever effekten på olika vis, men det är således något som är bra att veta om för att, vid behov, kunna uppmärksamma.

  Den initiala reaktionen kan uppstå redan efter någon timmes användning. Om man upplever obehag bör inte produkten användas mer samma dag, istället kan man testa att introducera produkten mer gradvis de följande dagarna.

  Använd produkten endast enligt instruktionerna och rådgör med läkare om symptom kvarstår. Om du genomgår en sjukdomsbehandling, rådfråga gärna din läkare om du är osäker på hur produkten påverkar din behandling.

  Använd ej under graviditet eller dräktighet.

  Skötselråd
  Produkten bör hållas ren för maximal effekt. Mineralerna som ger effekten är invävda i materialet och kan inte tvättas eller nötas bort. Följ alltid tvättanvisningarna som står på etiketten till produkten.

  Maskintvätt 40°C, skontvätt. Använd vanligt tvättmedel. Tvätta ej med blekmedel eller sköljmedel. Ej kemtvätt. Stryk ej. Låt lufttorka, torktumlas ej.

  Material
  Utsida och foder av polyester, med delar i PVC. Fyllning av EVA och SBR.

  Artikelnummer:
  20191701BR

  Storleksguide
  Denna storleksguide är en vägledning i rätt riktning mot rätt storlek. Observera att varje häst är unik och att det bästa är att testa damaskerna för att hitta den optimala passformen.

  För att följa storleksguiden behöver du se till att din häst står avslappnad på alla fyra. Mät sedan omkretsen kring din hästs ben, mitt på skenbenet, samt höjden på skenbenet, enligt bilden nedan.

  A avser skenbenets omkrets och B avser höjden på skenbenet.

  StorlekB
  S17-21 cm23,5 cm
  M20-24 cm25,5 cm
  L23-27 cm27,5 cm
  XL26-30 cm30 cm


 • Om tillverkaren
 • Omdömen
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se