20
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart
Senskydd Airflow Svart i gruppen Hästutrustning / Benskydd & Benlindor / Senskydd hos Horseonline AB (20879001BA)

Back on Track

Senskydd Airflow Svart

Back on Tracks välventilerade, noggrant utvecklade senskydd, med både AirTech-teknologi, Welltex®-teknologi och 3D-Mesh, erbjuder såväl optimal andningsförmåga som anatomisk passform för optimal luftgenomsläpp och komfort.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur

Finns även i dessa färger

 • Beskrivning
 • Back on Tracks svarta, välventilerade och noggrant utvecklade senskydd, med både AirTech-teknologi och 3D-Mesh, erbjuder såväl optimal andningsförmåga som anatomisk passform för optimal luftgenomsläpp och komfort. Utöver ett stötdämpande, perforerat skum, är benskydden framtagna med en Welltex®-fodrad insida, vilket är en teknologi som stimulerar blodcirkulationen samtidigt som det ger senor och leder ett effektivt stöd.

  Skyddens utsida består av ett starkt och hållbart skal, som, tack vare ett stötabsorberande material på baksidan av senan, reducerar och sprider effekten av hårda islag och stötar. Även försedda med extra lufthål längs senan och på sidorna, för ytterligare ventilation.

  De två solida remmarna, med kardborreband, utan elasticitet, säkerställer en individuell passform, fördelar trycket på ett optimalt sätt och förhindrar att skydden spänns för hårt kring hästens ben.

  Säljs i par.

  • AirTech-teknologi som säkerställer en god andningsförmåga
  • Welltex®-teknologi som exempelvis kan lindra problem med inflammation, gallor och svullnad
  • 3D-Mesh
  • Starkt ytterskal som skyddar hästens känsliga böjsenor, försett med extra ventilationshål på sidorna och vid senan
  • Stötdämpande skum
  • Anatomisk passform
  • Hålls på plats med två kardborrespännen, utan elasticitet


  Welltex®
  Welltex®-teknologins unika sammansättning av naturliga mineraler fångar upp kroppsvärme och omvandlar den till långvågig infraröd energi, som sedan reflekteras tillbaka till hud, leder och muskler. Den infraröda energin är känd för sin förmåga att främja blodcirkulationen, och kan därför vara hjälpsamt under återhämtning från skador, vid förslitningar, inflammationer eller spända muskler.

  Börja använda Back on Track
  Back on Tracks produkter, med Welltex-teknologi, ska introduceras gradvis för att vänja kroppen vid effekten. Rekommendationen säger max 4 timmar/dag under de 2-3 första dagarna, och sedan successivt öka användningstiden med en timme i taget.  När introduktionsperioden är över bör produkterna användas minst 8 timmar per dygn, och gärna längre. Det kan ta upp till 10-20 användningsdagar innan maximalt resultat uppnås.

  Skulle du däremot uppleva att effekten börjar avta, kan det vara bra att ta en paus från produkten. Efter neutraliseringsperioden kan du börja om och återintroducera produkten på nytt.

  Produkterna används med fördel i direkt kontakt med huden, men är även verksamma med ett tunt lager tyg under. De kan även användas under både vila och aktivitet - men bäst effekt uppnås under aktivitet, i och med en högre kroppstemeratur och på så vi starkare värmereflektion.

  Använd tillsammans med liniment eller liknande med egen bedömning, effekten kan förstärkas vid samtidig användning.

  Tänk på att
  En ökad blodgenomströmning, i vissa fall, kan ha en effekt som upplevs retande eller ömmande. Reaktionen är helt individuell och alla upplever effekten på olika vis, men det är således något som är bra att veta om för att, vid behov, kunna uppmärksamma.

  Den initiala reaktionen kan uppstå redan efter någon timmes användning. Om man upplever obehag bör inte produkten användas mer samma dag, istället kan man testa att introducera produkten mer gradvis de följande dagarna.

  Använd produkten endast enligt instruktionerna och rådgör med läkare om symptom kvarstår. Om du genomgår en sjukdomsbehandling, rådfråga gärna din läkare om du är osäker på hur produkten påverkar din behandling.

  Använd ej under graviditet eller dräktighet.

  Skötselråd
  Spola av skydden under kallt vatten och torka sedan av med en trasa. Låt lufttorka.

  Material
  Ytterskal av TPU (termoplastisk polyuretan), fyllning av polyester,
kloroprengummi och polyuretan.

  Fodrade med 80% polyamid och 20% polyester.

  Artikelnummer:
  20879001BA

  Storleksguide
  Denna storleksguide är en vägledning i rätt riktning mot rätt storlek. Observera att varje häst är unik och att det bästa är att testa benskydden för att hitta den optimala passformen.

  För att följa storleksguiden behöver du se till att din häst står avslappnad på alla fyra. Mät sedan omkretsen kring din hästs ben, mitt på skenbenet, samt höjden på skenbenet, enligt bilden nedan.

  A avser skenbenets omkrets och B avser höjden på skenbenet.

  StorlekB
  S17,5-22,5 cm19 cm
  M18,5-24,5 cm20,5 cm
  L20,5-27,5 cm21 cm


 • Om tillverkaren
 • Omdömen
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se