10
Tredelat Eggbett med Lock Up Soft Contact Magic System 12mm
Tredelat Eggbett med Lock Up Soft Contact Magic System 12mm
Tredelat Eggbett med Lock Up Soft Contact Magic System 12mm i gruppen Hästutrustning / Bett / Eggbett hos Horseonline AB (251115)

BR

Tredelat Eggbett med Lock Up Soft Contact Magic System 12mm

Eggbutt Snaffle Soft Contact Magic System är ett tredelat tränsbett med lock up-funktion. Tillverkat av Cuprigan med fasta bettringar i rostfritt stål. Cuprigan är en legering vars effekt både stimulerar tuggprocessen och höjer salivproduktionen.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur
 • Beskrivning
 • Eggbutt Snaffle Soft Contact Magic System är ett tredelat tränsbett med lock up-funktion. Tillverkat av Cuprigan med fasta bettringar i rostfritt stål. Cuprigan är en legering, bestående av 89% koppar, 7% aluminium, 3% järn och 1% zink, vars effekt både stimulerar tuggprocessen och höjer salivproduktionen.

  När Cuprigan-materialet kommer i kontakt med fukt, luft och värme skapas en rostreaktion som kallas oxidation. Detta resulterar i att bettets yta smakar sött och blir enklare för många hästar att acceptera. 

  En tredelat bett har två brytpunkter som innebär att bettet kan forma sig på bästa vis efter hästens egna anatomi. Mittdelen kommer ligga platt på hästens tunga och därmed inverkar bettet med ett jämnt tryck genom hela hästens mun, till skillnad från ett tvådelat bett vars brytpunkt lägger ett större tryck på utsidan av tungan och lanerna samt i gomtaket. Just detta betts böjda form minskar även, tillsammans med lock up-funktionen, trycket på lanerna ytterligare och gör det mildare än ett vanligt, tredelat bett. Lock up-funktionen låser bettet vid en viss grad och gör att bettet inte kan vika sig fullt så mycket som ett bett utan lock up.

  Bett med fasta ringar ligger mer stabilt i hästens mun än ett bett med lösa ringar som är mer flexibelt och där hästen själv kan bestämma lite hur det ska ligga. Bett med fasta ringar rekommenderas oftast för unghästar, hästar under utbildning eller hästar som har svårt att få stöd på bettet. De funkar normalt sett bättre på bett med fasta ringar där de får mer stöd. Mer inarbetade hästar rids dock med fördel på bett med lösa ringar, då de ger en snabbare eftergift, vilket gör att dem också passar mycket bra för nybörjare på hästryggen.

  Bettets tjocklek är 12mm. Ringarnas diameter är 6,5cm.

  Material
  Rostfritt stål, Cuprigan

  Artikelnummer:
  251115
 • Om tillverkaren
 • Omdömen
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se