10
Tredelat Bett med Kulor Sweet Iron 14mm
Tredelat Bett med Kulor Sweet Iron 14mm
Tredelat Bett med Kulor Sweet Iron 14mm i gruppen Hästutrustning / Bett / Tränsbett hos Horseonline AB (251108)

BR

Tredelat Bett med Kulor Sweet Iron 14mm

Loose Ring Snaffle Sweet Iron är ett tredelat tränsbett med Cherry Rollers. Tillverkat av rostfritt stål samt försett med en blå, stålblandad Sweet Iron-beläggning vars effekt, tillsammans med kulornas uppmuntrande av ökad tungaktivitet, både stimulerar tuggprocessen och höjer salivproduktionen.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur
 • Beskrivning
 • Loose Ring Snaffle Sweet Iron är ett tredelat tränsbett med Cherry Rollers. Tillverkat av rostfritt stål samt försett med en blå, stålblandad Sweet Iron-beläggning vars effekt, tillsammans med kulornas uppmuntrande av ökad tungaktivitet, både stimulerar tuggprocessen och höjer salivproduktionen.

  När Sweet Iron-materialet kommer i kontakt med fukt, luft och värme skapas en rostreaktion som kallas oxidation. Sötmalmsbeläggningen kommer då att rosta, vilket resulterar i att bettets yta smakar sött och blir enklare för många hästar att acceptera. I och med oxidationen kommer bettets blå färg försvinna med tiden, men ytrostens söta smak kvarstår.

  En tredelad design har två brytpunkter som innebär att bettet kan forma sig på bästa vis efter hästens egna anatomi. Mittdelen kommer ligga platt på hästens tunga och därmed inverkar bettet med ett jämnt tryck genom hela hästens mun, till skillnad från ett tvådelat bett vars brytpunkt lägger ett större tryck på utsidan av tungan och lanerna samt i gomtaket.

  Bett med lösa ringar är mer flexibla för hästen att själv bestämma hur det ska ligga, till skillnad från ett bett med fasta ringar som ligger stabilt i hästens mun och därmed blir mindre flexibelt för hästen själv. Lösa ringar har dock fördelen, gentemot fasta ringar, att ge en snabbare eftergift, vilket gör att dem passar mycket bra för nybörjare på hästryggen. Bett med lösa ringar rekommenderas dock oftast för mer inarbetade hästar, då unghästar, hästar under utbildning eller hästar som har svårt att få stöd på bettet oftast funkar bättre på bett med fasta ringar där de får mer stöd.

  Bettets tjocklek är 14mm.

  Material
  Rostfritt stål, Sweet Iron

  Artikelnummer:
  251108
 • Om tillverkaren
 • Omdömen
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se