30
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart
EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart i gruppen Ridutrustning / Ridhjälmar / MIPS-ridhjälmar hos Horseonline AB (4921_S_r)

Back on Track

EQ3 Lynx Smooth Top Ridhjälm Svart

Testvinnande EQ3 Lynx ridhjälm i snyggt svar mattblankt utförande. Utrustad med MIPS Brain Protection System som skyddar ryttaren vid fall.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur

Finns även i dessa färger

 • Beskrivning
 • EQ3 Lynx Ridhjälm från Back On Track, vinnare av Folksams stora hjälmtest 2018!

  Utrustad med MIPS Brain Protection System, ger betydligt högre säkerhet mot hjärnskador vid rotationsfall än en hjälm som saknar detta. Bekväm ridhjälm med en smart och smidig skruvfunktion baktill, vilket gör att varje storlek kan anpassas till ett exakt huvudmått som annars kan vara svårt att matcha.

  Ventilationshål och innerfoder av Coolmax-material som andas och håller fukten borta ger en behaglig känsla vid varje ridtur. Linern är även lätt att ta av och tvätta med ljummet vatten.

  När du köper en Lynx-ridhjälm så ingår hjälmfodret Lynx Original.

  • MIPS säkerhetssystem
  • Flexibel storleksinställning
  • God ventilation fram och baktill
  • Urtagbart foder i fukttransporterande material


  MIPS
  Som om inte ovan finesser vore nog så är ridhjälmen dessutom utrustad med MIPS (Multi-directional Impact Protection System). MIPS är ett lågfriktionslager, som sitter under fodret inuti hjälmen, som har till uppgift att, vid sneda inslag, låta huvudet röra sig 10-15 mm i förhållande till hjälmen i alla riktningar, med syftet att minska den rotationsrörelse som huvudet utsätts för vid ett avfall där huvudet slår i. Detta minskar risken för hjärnskakning eller andra hjärnskador.

  Säkerhetsstandard
  Har säkerhetsstandard CE VG1 01.040 2014-12 och EN1384.2017, vilket gör den godkänd för ridning i alla discipliner.

  Artikelnummer:
  4921_S_r

  Storleksguide - så väljer du rätt hjälmstorlek

  Back On Tracks ridhjälmar  kommer i tre olika storlekar - S, M och L. Varje hjälm har ett spann på ett par cm som är justerbart. Detta gör att du genom att vrida på vredet i nacken kan hitta den perfekta passformen för dig, oavsett om du ena dagen vill ha uppsatt hår eller använda mössa under hjälmen. Det är också en perfekt lösning för barn som växer, då de kan använda en och samma hjälm under en längre tid!

  För att ta reda på vilken storlek du ska ha mäter du omkretsen på ditt huvud med ett mjukt måttband strax ovanför ögonbrynen och öronen, se bild nedan.

  Måttet i centimeter anger vilken storlek på hjälm du ska ha, så hjälmstorleken är densamma som måttet på omkretsen.


  StorlekSmallMediumLarge
  Huvudets omkrets50-53 cm54-58 cm59-60 cm


 • Om tillverkaren
 • Under åren har Back On Track gjort sig ett allt större namn inom ridsporten och har produkter som är omtyckta av såväl häst och hund som ryttare och människor i stort. Back On Track bildades i Sverige för dryga 20 år sedan och är kända för Welltex-materialet, en keramisk textil som reflekterar kroppens värme och ökar blodcirkulationen, något som lindrar värk och kan hjälpa till att luckra upp muskelspänningar. Särskild uppmärksamhet har de även fått för sina MIPS-hjälmar som skyddar mot roterande fall på ett sätt en vanlig hjälm inte gör. EQ-modellerna har vunnit flera tester och utsetts till den säkraste hjälmen på marknaden vid flera tillfällen.
 • Omdömen
Logga in