Royal Quick Wraps Blå
Royal Quick Wraps Blå
Royal Quick Wraps Blå i gruppen Skötsel & Vård / Massage & Blodcirkulation hos Horseonline AB (203103Bl_r)

Back on Track

Royal Quick Wraps Blå

Back On Tracks oerhört populära Quick Wraps i blått, enkla att passa in tack vare de smidig kardborreknäppen.Läs mer

Erbjudande

Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 
Antal: 
 • Öppet köp i 60 dagar
 • Fri frakt över 799 kr*
 • Fri retur

Finns även i dessa färger

 • Beskrivning
 • Oerhört smidiga benskydd som är enkla att ta både av och på med smidiga och starka kardborreknäppen. Royal Quick Wraps är formsydda och med ett slitstarkt ytterhölje som håller den tjocka och mjuka padden stadigt på plats. Skydden har fyra kardborrespännen som förutom att hålla de på plats, även hjälper till att ge en perfekt passform på hästens ben.

  Den tjocka innerpadden har Back On Tracks välkända Welltex®-teknologi, som kan hjälpa till att stimulera blodcirkulationen genom långvågig infraröd energi, där syftet är att exempelvis lindra besvären för hästar som har problem med svullnader eller gallor. Självklart kan de även användas i förebyggande syfte i stall och transport.

  Säljes parvis.

  • Welltex®-teknologi
  • Formsytt ytterhölje
  • Fyra spännen för perfekt passform
  • Mjuk och tjock innerpadd
  • Passar lika bra i stall som transport
  • För gallor, svullnader eller förebyggande användning


  Storlek & passform
  Small: 35x40
  Medium: 40x40
  Large: 45x40
  X-Large: 45x40

  Welltex®
  Welltex®-teknologins unika sammansättning av naturliga mineraler fångar upp kroppsvärme och omvandlar den till långvågig infraröd energi, som sedan reflekteras tillbaka till hud, leder och muskler. Den infraröda energin är känd för sin förmåga att främja blodcirkulationen, och kan därför vara hjälpsamt under återhämtning från skador, vid förslitningar, inflammationer eller spända muskler.

  Börja använda Back on Track
  Back on Tracks produkter, med Welltex-teknologi, ska introduceras gradvis för att vänja kroppen vid effekten. Rekommendationen säger max 4 timmar/dag under de 2-3 första dagarna, och sedan successivt öka användningstiden med en timme i taget.  När introduktionsperioden är över bör produkterna användas minst 8 timmar per dygn, och gärna längre. Det kan ta upp till 10-20 användningsdagar innan maximalt resultat uppnås.

  Skulle du däremot uppleva att effekten börjar avta, kan det vara bra att ta en paus från produkten. Efter neutraliseringsperioden kan du börja om och återintroducera produkten på nytt.

  Produkterna används med fördel i direkt kontakt med huden, men är även verksamma med ett tunt lager tyg under. De kan även användas under både vila och aktivitet - men bäst effekt uppnås under aktivitet, i och med en högre kroppstemeratur och på så vi starkare värmereflektion.

  Använd tillsammans med liniment eller liknande med egen bedömning, effekten kan förstärkas vid samtidig användning.

  Tänk på att
  En ökad blodgenomströmning, i vissa fall, kan ha en effekt som upplevs retande eller ömmande. Reaktionen är helt individuell och alla upplever effekten på olika vis, men det är således något som är bra att veta om för att, vid behov, kunna uppmärksamma.

  Den initiala reaktionen kan uppstå redan efter någon timmes användning. Om man upplever obehag bör inte produkten användas mer samma dag, istället kan man testa att introducera produkten mer gradvis de följande dagarna.

  Använd produkten endast enligt instruktionerna och rådgör med läkare om symptom kvarstår. Om du genomgår en sjukdomsbehandling, rådfråga gärna din läkare om du är osäker på hur produkten påverkar din behandling.

  Använd ej under graviditet eller dräktighet.

  Ytterhölje
  Material: 100% polyester
  Fyllning: 100% SBR
  Band: 100% Polypropylen

  Innerpadd
  Material: 100% Polypropylen
  Fyllning: 100% Polyester
  Med Welltex®-teknologi

  Artikelnummer:
  203103Bl_r

  Storleksguide

  StorlekOmkretsHöjd
  S35 cm40 cm
  M40 cm40 cm
  L45 cm40 cm
  XL50 cm45 cm


  Nedan listar vi några exempel på strolekar som passar olika typer av hästar, men eftersom alla hästar är olika rekommenderar vi dig att alltid använda storleksguiden i första hand för att hitta rätt storlek. Mät omkretsen och höjden, från karleden upp till knäet, på din hästs ben och matcha dem med tabellen ovan. 

  C-ponny och nätt D-ponny
  S fram och S bak

  Grövre D-ponny och nätt liten häst
  S fram och S/M bak

  Häst omkring 155-165 cm
  M fram och L bak

  Häst upp till ca 170 cm
  M fram och L bak

  Häst över 170 cm 
  L fram och L/XL bak

 • Om tillverkaren
 • Under åren har Back On Track gjort sig ett allt större namn inom ridsporten och har produkter som är omtyckta av såväl häst och hund som ryttare och människor i stort. Back On Track bildades i Sverige för dryga 20 år sedan och är kända för Welltex-materialet, en keramisk textil som reflekterar kroppens värme och ökar blodcirkulationen, något som lindrar värk och kan hjälpa till att luckra upp muskelspänningar. Särskild uppmärksamhet har de även fått för sina MIPS-hjälmar som skyddar mot roterande fall på ett sätt en vanlig hjälm inte gör. EQ-modellerna har vunnit flera tester och utsetts till den säkraste hjälmen på marknaden vid flera tillfällen.
 • Omdömen
Logga in
Choose country
Continue to horseonline.se