Muskler - tillskott till häst och ponny

Vilka förutsättningar har din häst för att kunna bygga optimal muskelstyrka? Hästens kropp är atletisk och består till stora delar av muskler, som har till uppgift att skapa rörelse, stabilisera lederna i rörelse och skydda de inre organen. Musklerna fungerar alltså som ett stöd för hästens senor, leder och ligament och därför är det viktigt att hålla hästen i en god muskulär form och kondition. Om din häst till exempel får ett grovfoder som saknar tillräckligt med protein så kan du tillsätta det med hjälp av fodertillskott för muskeluppbyggnad. Men då är det förstås viktigt att du vet hur stort hästens behov är.
Läs mer

Hur ökar man hästens muskelmassa?

Utöver en korrekt foderstat och varierad träning så bör man komma ihåg att inte underskatta vila efter träningen. Det är under återhämtningen som den viktiga uppbyggande processen sker, då näringsämnena fördelas ut och tas upp i musklerna. Då gäller det också att fodra med rätt typ av av protein, som innehåller essentiella aminosyror som lysin och treonin. Kvaliteten på proteinet är avgörande för hästens muskeluppbyggnad. När man pratar om proteinets kvalitet menar man alltså vilken typ av aminosyror som proteinet består av.

Tillgodose behovet av protein

Brist på protein eller protein av sämre kvalitet är tyvärr ett ganska vanligt problem när det kommer till utfodring idag. Det är vanligt att vallfodret innehåller lägre proteinhalter än vad som täcker hästens behov. Vårt sortiment av högkvalitativa tillskott innehåller essentiella aminosyror, så att du kan känna dig trygg med att välja fodertillskott med protein av bra kvalitet med hög upptagningsförmåga hos hästen. Du bör förstås ha en korrekt uträknad foderstat i grunden, för att sedan komplettera med det som just din häst behöver. Detta för att du ska tillföra näringsämnen i korrekt proportion till varandra.

Håll musklerna smidiga innan och efter ansträngning

Vårt sortiment av fodertillskott innehåller också vitaminer, mineraler, örter, antioxidanter och andra viktiga näringsämnen som tillsammans bidrar till både förebyggande av stela muskler och god återhämtning efter muskulär ansträngning.
Stäng
Filtrera Filtrera
Varumärke
Cavalor Eclipse Biofarmab NAF Trikem
Artikel 1-12 av 12
Selo E
20
Eclipse Biofarmab
fr. 239 kr fr. 299 kr
Djävulsklo Pulver 600g
20
Eclipse Biofarmab
303 kr 379 kr
M Power
20
NAF
fr. 695 kr fr. 869 kr
MSM 100
20
Eclipse Biofarmab
fr. 295 kr fr. 369 kr
E-plus 1000 g
20
Trikem
223 kr 279 kr
Vitamin E, Selen & Lysin
20
fr. 279 kr fr. 349 kr
Spirulina 650g
20
Eclipse Biofarmab
399 kr 499 kr
M Fit 1L
20
NAF
335 kr 419 kr
Muscle Force
Cavalor
fr. 899 kr
Recover 500ml
20
247 kr 309 kr
Muskel-E
20
Eclipse Biofarmab
fr. 191 kr fr. 239 kr
Muscle fit 2 kg
Cavalor
1459 kr
Logga in